На Донбасі загинув український військовий, ще двоє зазнали поранень
На Донбасі загинув український військовий, ще двоє зазнали поранень

На Донбасі загинув український військовий, ще двоє зазнали поранень

Один український захисник оримав поранення несумісні з життям
фото з відкритих джерел

Окупанти відкривали вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів

Російсько-окупаційні війська від початку доби вісім разів порушили режим припинення вогню. Загинув один український військовий, ще двоє зазнали поранень, повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у Facebook.

Зокрема, біля Павлополя ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів. В районі населеного пункту Гнутове противник вів обстріл із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а також за допомогою безпілотного літального апарату здійснив скидання пострілів ВОГ-17. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, окупанти задіяли безпілотник та скинули постріл ВОГ-17.

Позиції українських воїнів біля Новозванівки та Причепилівки потрапили під обстріл з мінометів калібру 120 мм. В бік Луганського ворожі війська відкривали вогонь з підствольних гранатометів. В напрямку Пісків обстріл вівся зі станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно типу «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

«Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям, ще двоє зазнали поранень. Воїнам надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан здоров’я одного пораненого – середньої важкості, іншого – задовільний», – поінформували в пресслужбі.

Підкреслюється, що українські військові відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Як раніше повідомлялося, видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, зроблені 1 листопада, і зазначило, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною.

Источник материала
loader
loader