Польські прикордонники відбили першу спробу прориву кордону мігрантами. Опубліковано відео
Польські прикордонники відбили першу спробу прориву кордону мігрантами. Опубліковано відео

Польські прикордонники відбили першу спробу прориву кордону мігрантами. Опубліковано відео

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Ситуація на польсько-білоруському кордоні залишається напруженою, але контрольованою. Раніше сьогодні велика група нелегальних мігрантів спробувала прорватися на територію країни, повідомляють польські прикордонники і МВС країни, пише УНН.

Цитата:

“Польські служби запобігли спробі мігрантів прорватися на польську сторону на південь від прикордонного переходу в Кузниці. Ситуація під контролем", - сказано в повідомленні МВС Польщі.

Деталі

Прикордонники країни також опублікували відео ситуації на кордоні. Окрім прикордонників на ньому видно великий натовп мігрантів, а також дим прямо перед кордоном.

Також раніше Міністерством оборони країни було опубліковано відео групи мігрантів, що перебували в околицях Кузниці, з повітря.

Що було раніше

Раніше сьогодні, 8 листопада, міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.

Додамо

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити на територію Європейського Союзу.

На початку липня в Литві оголосили режим загальнонаціональної надзвичайної ситуації. Згодом аналогічний режим на кордоні з Білоруссю ввели Латвія і Польща.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем'єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

За даними журналістського розслідування, влада Білорусі допомагала мігрантам з Іраку потрапити в Литву та інші країни Євросоюзу через білоруську держкомпанію.

PILNE| Polskie służby udaremniły próbę siłowego przedarcia się na polską stronę przez migrantów na południe od przejścia granicznego w Kuźnicy. Sytuacja została opanowana.pic.twitter.com/iJNvufd524

— MSWiA (@MSWiA_GOV_PL)November 8, 2021

PSG Kuźnica:
Kolejne liczne grupy migrantów podprowadzane są przez białoruskie służby do linii granicy . Migranci podejmują pierwsze próby siłowego forsowania granicy. Jesteśmy na miejscu@Straz_Graniczna,@PolskaPolicja,@MON_GOV_PL#TrzymamyStrazpic.twitter.com/AM334Q1SiB

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna)November 8, 2021

Na granicy pełni służbę już ponad 12 tys. Żołnierzy. Podnieśliśmy stan gotowości@terytorialsi. Wspólnie ze służbami MSWiA jesteśmy przygotowani do obrony polskiej granicy.Https://t.Co/1HtsNJEsGU

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak)November 8, 2021
Теги по теме
Беларусь Польща
Источник материала
loader
loader