У Німеччині виступили проти участі України в сертифікації "Північного потоку-2"
У Німеччині виступили проти участі України в сертифікації "Північного потоку-2"

У Німеччині виступили проти участі України в сертифікації "Північного потоку-2"

Депутат Бундестагу й ексголова енергетичного комітету Клаус Ернст, який є представником партії "Ліві" й активно підтримував будівництво "Північного потоку-2" виступає проти участі України у сертифікації газогону. Про це він повідомив у коментарі "РБК", передає "5 канал".

За словами політика, єдине завдання України "виплачувати рахунки за газ". Ернст також проти того, аби участь у сертифікації брала Польща. Каже, що запустити газопровід потрібно якомога швидше, бо це зменшить ціни на газ у Німеччині. Нещодавно Україна подала заявку на участь у сертифікації "Північного потоку-2". Долучитися до процедури хочуть дві державні компанії: "Нафтогаз" та оператор газотранспортної системи України. Йдеться не про технічну перевірку та схвалення роботи труби, а про сертифікацію самої компанії "Північний потік", яка є оператором російського газогону. Без цього дозволу Росія не зможе постачати пальне до ЄС в обхід України. Рішення про участь українських компаній у сертифікації ухвалять уже цього тижня.

Як повідомляв 5.UA, 27 вересня 2021 року Угорщина та Росія підписали контракт про постачання блакитного палива в обхід України 4,5 млрд кубометрів газу. Офіційний Київ гостро розкритикував за це Будапешт. Там у відповідь назвали це "втручанням у внутрішню енергетичну політику". І пообіцяли надалі блокувати вступ України до НАТО. Угода передбачає поставку 3,5 млрд кубометрів газу через територію Сербії, а ще мільярд кубометрів – через Австрію. Контракт діятиме 15 років.

1 жовтня Росія почала постачання газу в Угорщину в обхід України.

Нагадаємо, у липні Сполучені Штати та Німеччина опублікували спільну заяву щодо "Північного потоку-2". У ній зазначили, що якщо Росія спробує використовувати трубу як зброю проти України, Німеччина ініціюватиме запровадження проти Москви нових санкцій.

Теги по теме
Украина Германия Северный поток-2
Источник материала
loader
loader