У Чернівецькому художньому музеї відкрили виставку Моїх країв співучі птиці
У Чернівецькому художньому музеї відкрили виставку Моїх країв співучі птиці

У Чернівецькому художньому музеї відкрили виставку Моїх країв співучі птиці

Сьогодні, 9 листопада 2021 року, в Чернівецькому художньому музеї відкрили виставку "Моїх країв співучі птиці", приурочену Дню української писемності та мови.

- Хочу привітати всіх, і художників, і співробітників музею, і співробітників архіву, і журналістів, і взагалі, нас, українців із Днем української мови, з Днем працівників культури. У нас склалася традиція, і ми продовжуємо цю традицію, відкриття авторських виставок. Це надзвичайно цікаво. Це цікаво не тільки відвідувачам подивитися на результат, але цікаво й музейникам під час роботи над такими виставками. І сьогодні ми бачимо черговий результат такої праці, - зазначила директорка Чернівецького художнього музею Інна Кіцул.

На виставці, яка присвячена буковинським письменникам, можна оглянути портретні зображення Ю. Федьковича, О. Кобилянської, С. Воробкевича, Д. Загула та інших відомих краян. В експозиції представлено музейні твори О. Киселиці, І. Холоменюка, О. Криворучка, В. Гакмана, В. Краснова та інших художників. Варто зазначити, що дебютантами виставки стали композиції А. Фурлета та О. Петращук-Гинги.

- Власне у нашому краї розвиток української писемності пов'язаний саме з прізвищами Юрія Федьковича і Сидора Воробкевича. Скажемо, що й Володимира Гамаля, адже пам'ятний знак встановлено у Чернівцях авторства В. Гамаля. Власне він дуже багато докладається до того, щоб увічнити, прославити видатних українців, - розповіла кураторка виставки Лариса Курущак.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Источник материала
Поделиться сюжетом