У Чернівцях відкрили виставку живопису Шрі Чинмоя
У Чернівцях відкрили виставку живопису Шрі Чинмоя

У Чернівцях відкрили виставку живопису Шрі Чинмоя

Сьогодні, 9 листопада 2021 року, в Чернівцях у Центрі культури "Вернісаж" відбулося відкриття виставки живопису та графіки індійського художника Шрі Чинмоя.

- Ми сьогодні розпочинаємо і своєрідний мистецький відкриваємо портал, в якому ми зможемо поговорити про душу, про внутрішній бік нашого буття. Тому що тіло - це є лише оболонка, душа - то є наша основа. Заходи, які будуть впродовж наступного тижня відбуватися, будуть присвячені великому творцю, мислителю, гуманітарію, письменнику, спортсмену, державному діячу Шрі Чинмою, - розповів директор Центру культури "Вернісаж" Ігор Сорокоумов.

Живописний стиль художника - спонтанна творчість. У роботі Шрі Чинмоя здебільшого використовував яскраві акрилові фарби, різні за формою та розміром пензлі, іноді - шматочки поролону. Картини Шрі Чинмоя, кількість яких перевищує 250 тисяч, виставляються у всьому світі: в Секретаріаті ООН, в Будинку Сенату США, у Верховній Раді України, у Національній галереї Оттави тощо.

- Людина, яка жила почуттями і самостановлювалася кожен день, а також вчила цьому оточуючих задля того, щоби робити наш світ кращим, гармонійнішим і добрим, - додав Ігор Сорокоумов.

Виставка експонуватиметься з 9 по 17 листопада 2021 року. Протягом цього часу щодня о 17.00 в Центрі культури "Вернісаж" проходитимуть лекції, презентації, зустрічі.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Источник материала
Поделиться сюжетом