Ілон Маск втратив 50 млрд за два дні через спад акцій Tesla
Ілон Маск втратив 50 млрд за два дні через спад акцій Tesla

Ілон Маск втратив 50 млрд за два дні через спад акцій Tesla

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Американський підприємець Ілон Маск втратив за два дні понад 50 млрд доларів через падіння котирувань акцій компанії Tesla, що належить йому. Про це повідомило у вівторок агентство ділових новин Bloomberg, передає УНН.

Деталі

Цінні папери виробника електрокарів почали дешевшати після того, як у суботу Маск запитав користувачів Twitter, чи варто продати його частку в підприємстві, що досягає 10%. До закриття торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі у вівторок вартість акцій Tesla знизилася більш ніж на 16%.

Ця обставина вплинула на оцінку майна самого підприємця. На думку агентства Bloomberg, за дві доби найбагатша людина планети стала біднішою на понад 50 млрд доларів. На сайті агентства у вівторок не вказується розмір статків Маска, проте підкреслюється, що його відрив від другого місця, яке зберігає за собою засновник корпорації Amazon Джефф Безос, скоротилось до 83 млрд доларів. У понеділок Bloomberg оцінювало статки Маска 323 млрд доларів, Безоса - 201 млрд доларів.

Нагадаємо

Журнал Forbes, який також складає список мільярдерів, приписує Маску 271 млрд доларів, Безосу - 205,9 млрд доларів. 1 листопада, за даними журналу, глава Tesla став першою в історії людиною, стан якої перевищив 300 млрд доларів.

Теги по теме
США Илон Маск SpaceX Tesla
Источник материала
loader
loader