Померла велика актриса Валентина Малявіна
Померла велика актриса Валентина Малявіна

Померла велика актриса Валентина Малявіна

На 81-му році життя померла популярна російська актриса тетра і кіно Валентина Малявіна. Артистка знімалася в картинах режисера Андрія Тарковського "Іванове дитинство", "Портрет Доріана Грея", "Король-олень".

Про це повідомило місцеве видання "РИА.Новини".

Померла в будинку престарілих

Валентина Малявіна померла 30 жовтня. Однак про трагедію стало відомо тільки зараз. Перший чоловік актриси Олександр Збруєв вибачився за пізнє інформування:

"Дуже я шкодую, що це було не оголошено відразу, не сказано, і тому люди за цей час не могли висловити якісь співчуття",- розповідає Збруєв.

Валентина Малявіна. Фото: ТАСС

Крім цього, колишній чоловік артистки розповів, що останні роки життя Малявіна провела в будинку для престарілих в Підмосков'ї. Актриса повністю втратила зір, передає "П'ятий канал".

Про Валентину Малявіну

Майбутня актриса народилася в 1941-му році в Москві. Освіту отримала в Театральному училищі імені Щукіна. З початку 1960-х років працювала в різних театрах столиці СРСР і знімалася в кіно. Найзнаменитіші фільми за її участю - картини Андрія Тарковського, зокрема "Іванове дитинство","Портрет Доріана Грея", "Король-олень", "Співробітник ЧК " та інші.

Валентина Малявіна. Фото: ТАСС

Кар'єра актриси була несподівано перервана в 1978-му році, коли Малявіна проходила головним підозрюваним у справі про вбивство її цивільного чоловіка Станіслава Жданько. Справу закрили. Однак у 1983-му році розслідування відновили. Валентина Малявіна була визнана винною і потрапила за грати.

У 1988-му році актриса вийшла за амністією. Після цього Малявіна знову з'явилася на екранах, а пізніше навіть отримала звання заслуженої артистки Росії.

Нагадаємо, що у Львові помер видатний вчений України Олександр Скляров.

Читайте також, що помер колишній народний депутат восьми скликань Юхим Звягільський.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом