У НХМУ презентують "Словник сучасного мистецтва". Дивіться трансляцію
У НХМУ презентують "Словник сучасного мистецтва". Дивіться трансляцію

У НХМУ презентують "Словник сучасного мистецтва". Дивіться трансляцію

12 листопада о 18:00 відбудеться презентація книги "Словник сучасного мистецтва. Випуск 1".

Подія відбуватиметься в Національному художньому музеї за участі авторок/-ів та для публіки буде транслюватися онлайн за посиланням.

Видання, підготовлене в межах освітнього проєкту Метод Фонду "Курсу мистецтва". Особливістю словника є проявлення практичного застосування в локальному контексті понять сучасного мистецтва. Авторки-/ри статей словника — Катерина Бадянова, Євгенія Бєлорусець, Ольга Брюховецька, Анфіса Дорошенко, Анна Калугер, Олександра Купченко, Ларіон Лозовий, Лада Наконечна, Валентина Петрова, Анна Пилипюк, Павло Хайло, Тета Цибульник — пропонують поняття, спираючись на власний інтерес та сфери знання.

Видання реалізоване Метод Фондом у партнерстві з кафедрою історії мистецтв Київського національного університету Тараса Шевченка та за підтримки Українського культурного фонду.

Примірник "Словника" можна отримати безкоштовно, заповнивши анкету.

Також один із текстів видання можна прочитати тут  — "Словник термінології сучасного мистецтва" авторства Євгенії Бєлорусець.

Метод Фонд — незалежна, некомерційна організація, заснована 2015 року, метою діяльності якої є підтримка і розвиток сучасного мистецтва та культури в Україні шляхом ініціації наукових, освітніх та виставкових проектів.

 

Читайте також:

Montblanc та галерея The Naked Room запускають спільну арт-премію Artists Prize.

Що потрібно знати про проєкт "Український конструктивізм": Розповідає дослідниця модернізму Євгенія Губкіна.

метод фонд
Источник материала
Поделиться сюжетом