6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Помер письменник-сатирик і естрадний драматург Віктор Коклюшкін
Помер письменник-сатирик і естрадний драматург Віктор Коклюшкін

Помер письменник-сатирик і естрадний драматург Віктор Коклюшкін

У Москві на 76-му році життя помер відомий російський письменник-сатирик і естрадний драматург Віктор Коклюшкін від гострої серцевої недостатності.

Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Гуморист і сатирик Коклюшкін

Поки немає докладної інформації, коли саме помер автор багатьох гумористичних оповідань. Лише відомо, що він пішов з життя в Москві, яка була містом народження, дорослішання, становлення і творчої діяльності Віктора Коклюшкіна. Йому повинно було виповнитися 76 років 27 листопада.

Помер відомий російський письменник-сатирик і естрадний драматург Віктор Коклюшкін

Він народився в 1945 році, а займатися авторством невеликих гумористичних оповідань почав у віці 24 років. Спочатку публікувався в таких друкованих виданнях, як "Клуб 12 стільців", "Літературна газета" та ін. Хоча не завжди пов'язував життя з письменством, встигнувши змінити не одну професію, наприклад, старшого інженера з охорони та реставрації пам'яток історії та культури.

Кар'єра сатирика-гумориста

Коли чоловік зрозумів, що його тягне в бік естради і сцени, вступив до Вищих театральних курсів ГІТІСу, які закінчив 1981 році. Тоді ж почав писати сатиричні монологи, виступаючи як сольно, так і створюючи матеріал для інших гумористів. З текстами Віктора Коклюшкіна глядачів розважали такі артисти як Євген Петросян, Володимир Винокур, Юхим Шифрін, Клара Новікова, Олена Степаненко.

Віктор Коклюшкін писав тексти для багатьох гумористів і сам виступав на сцені

Періодично з'являвся на телеекранах в таких проектах як "Аншлаг", "сміхопанорама", "Криве дзеркало". Вся ця активність дозволила Коклюшкіну заробити значуще ім'я в своїй сфері діяльності і стати вагомою особистістю серед гумористів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що померла велика актриса Валентина Малявіна.

Також ми писали, що не стало видатного професора Львівського медуніверситету Івана Готя.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом