Близько ста мігрантів намагалися прорватися на територію Польщі
Близько ста мігрантів намагалися прорватися на територію Польщі

Близько ста мігрантів намагалися прорватися на територію Польщі

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Близько ста мігрантів намагалася прорватися на територію Польщі. Про це прикордонна служба Польщі повідомила у Twitter, передає УНН.

Цитата

"Група з близько 100 мігрантів чекала на можливість незаконного перетину кордону. Білоруси оснастили іноземців сльозогінним газом, який застосовувався щодо польських служб. Цю та подальші спроби нелегально перетнути кордон Польщі ми запобігли", - йдеться в повідомленні.

Nieopodal ok.100-os.grupa migrantów oczekiwała na możliwość nielegalnego przekroczenia granicy. Białorusini wyposażyli cudzoziemców w gaz łzawiący, który został użyty w kierunku polskich służb. Tej oraz kolejnym próbom nielegalnego przekroczenia gr. zapobiegliśmy pic.twitter.com/aUq2WLbv0T

— Straż Graniczna (@Straz_Graniczna) November 13, 2021

Деталі

До слова, з ночі на 12 листопада мігранти пересувалися вздовж білорусько-польського кордону впритул і вранці група мігрантів перетнула прикордонний пункт у Кузьниці з білоруської сторони, але польські військові повідомили, що їх затримали.

Що було раніше

8 листопада у прикордонному районі Білорусі до КПП "Брузги-Кузнеца" підійшла велика колона мігрантів. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами.
9 листопада Польща закрила у Кузниці прикордонний перехід з Білоруссю через стрімкий наплив мігрантів.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів спромоглися прорватися через білорусько-польський кордон і опинитися на території Польщі. Усіх нелегалів затримали.

Теги по теме
Беларусь Польща
Источник материала
loader
loader