19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В Україні подорожчає проїзд: скільки платитимемо
В Україні подорожчає проїзд: скільки платитимемо

В Україні подорожчає проїзд: скільки платитимемо

У Київській міській державній адміністрації повідомили, що в новому 2022 році жителі столиці будуть платити більше за одну поїздку в громадському транспорті, будь то метро, трамвай, тролейбус і т. п.

Про це пише "Судово-юридична газета".

До яких тарифів готуватися киянам?

Скільки коштуватиме проїзд, розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він уточнив, що звичайна поїздка в комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) обійдеться в 20 гривень.

У Києві планую збільшити вартість проїзду в громадському транспорті

Також є можливість поповнювати електронний квиток: за покупку 50 поїздок одна обійдеться в 15 грн, якщо ж придбати 1-9 поїздок, то ціна залишиться на рівні 20 грн. Або ж можна користуватися проїзними квитками, які дозволять платити 14,20 грн або 14,50 грн (в залежності від типу квитка).

Останній варіант, найекономніший, - оплачувати проїзд з використанням багатофункціональної електронної карти "Муніципальна карта "Карта киянина". Тоді громадський транспорт стане дешевшим на 8 гривень і коштуватиме 12 за одну поїздку.

Коли введуть нові тарифи?

Тарифи підвищать з 1 січня 2022 року: поїздка коштуватиме 20 гривень

Як розповів Микола Поворозник, має відбутися процедура громадських обговорень у форматі електронних консультацій. Це триватиме 15 днів. А самі тарифи стануть активні вже з 1 січня наступного року.

У Київській міській державній адміністрації уточнюють, що при цьому, незважаючи на підвищення вартості, збережуться всі пільги для соціально вразливих категорій населення.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Укрзалізниця" попередила про затримку поїздів: повний список і причина.

Також ми писали, що "Київавтодор" звинуватив бездомних в обвалі моста Патона.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом