Арабська коаліція повідомила про "масштабну операцію" проти об'єктів в Ємені
Арабська коаліція повідомила про "масштабну операцію" проти об'єктів в Ємені

Арабська коаліція повідомила про "масштабну операцію" проти об'єктів в Ємені

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Арабська коаліція на чолі із Саудівською Аравією завдала ударів по об'єктах у Ємені після спроби атаки безпілотника. Про це пише Reuters із посиланням на державні ЗМІ Саудівської Аравії, передає УНН.

Цитата

"Коаліція на чолі із Саудівською Аравією провела широку операцію проти об'єктів у Ємені після перехоплення та знищення безпілотника, який намагався атакувати міжнародний аеропорт Абха у Саудівській Аравії", - цитує агентство повідомлення з державних ЗМІ.

Коаліція вживає "оперативних заходів для боротьби з джерелами ворожих транскордонних атак", повідомило саудівське державне інформаційне агентство SPA.

Деталі

Пізніше коаліція заявила, що провела масштабну операцію з військовими цілями у єменських провінціях Сана, Дхамар, Саада та Аль-Джауф у відповідь на погрози балістичних ракет та безпілотників.

За повідомленнями з державного мовника Саудівської Аравії, було знищено майстерні та склади балістичних ракет, безпілотників та систем зв'язку.

Коаліція додала, що вона завдала удару по секретному об'єкту експертів іранської революційної гвардії та ліванської "Хезболли", яких вона звинувачує у причетності до ворожих атак проти королівства.

Доповнення

Військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією втрутилася у справи Ємену в березні 2015 року після того, як угрупування хуті, що підтримується Іраном, витіснило уряд зі столиці Сани.

Саудівська Аравія стверджує, що "Хезболла" озброює, постачає та навчає хуті.

Источник материала
Поделиться сюжетом