У Приватбанку зливали персональні дані клієнтів за гроші: 300 гривень за анкету, 600 - за виписку з рахунку
У Приватбанку зливали персональні дані клієнтів за гроші: 300 гривень за анкету, 600 - за виписку з рахунку

У Приватбанку зливали персональні дані клієнтів за гроші: 300 гривень за анкету, 600 - за виписку з рахунку

У Голосіївському суді Києва чоловікові винесли вирок за те, що він пропонував співробітникам ПриватБанку купити персональні дані українців із баз.

Про це повідомив Судовий репортер у суботу, 20 листопада.

Громадянин України запропонував співробітниці ПриватБанку співпрацю. Жінка мала за гроші зливати йому персональні дані користувачів банку. Сталося це ще на початку року. 

Деталі справи

У січні 2021 року в Telegram чоловік опублікував оголошення про те, що продає дані українців із баз Національної поліції, фіскальної служби, прикордонної служби, сервісного центрі МВС, ПриватБанку, Нової пошти та інших установ. 

Щоб отримати дані користувачів ПриватБанку, зловмисник через спільного знайомого сконтактував зі співробітницею банку. За грошову винагороду жінка мала зливати йому інформацію. Та погодилася і протягом двох місяців (січень-лютий) сфотографувала та передала зловмисникові дані 15 громадян, клієнтів ПриватБанку. За свої послуги вона отримала більш ніж 26 тисяч гривень. 

Чоловік пропонував співробітникам ПриватБанку купити персональні дані українців із баз

Крім цього, зловмисник через цю ж співробітницю банку познайомився з керівником відділу банківської безпеки. Йому він теж запропонував співпрацю. Чоловік пропонував 300 гривень за анкету клієнта банку, 400 гривень — за скановані копії документів та 600 гривень — за виписку з банківського рахунку. 

Однак керівник відділу вже співпрацював з правоохоронними органами, тому з його допомогою зловмисника затримали.

Співробітниця ПриватБанку зливала персональні дані українців

Вирок

Чоловік визнав свою вину і у злочинові розкаюється. Його покарання — 4 роки позбавлення волі та штраф у розмірі 2 тисяч 550 гривень. Тюремного ув’язнення зловмисникові вдалося уникнути. Йому дали випробувальний термін 1 рік.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що у "ПриватБанку" і без того недешеві кредити стануть ще дорожчими.

Також портал MY.UA писав, що "новинки" від ПриватБанку обурили українців: ліміт на перекази і підтвердження законності грошей.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом