З Сирії евакуювали понад десяток українців: серед них жінки та діти
З Сирії евакуювали понад десяток українців: серед них жінки та діти

З Сирії евакуювали понад десяток українців: серед них жінки та діти

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Ще одна операція з евакуації українських громадян з Сирії завершилася. В аеропорту їх зустрічали високопосадовці та журналісти, пише УНН.

14 громадян України повернулися із Сирії – 3 жінки та 11 дітей.

Цитата:

"Зранку в аеропорту "Київ" (Жуляни), де зустріли ще три сім’ї, яких вдалося повернути в Україну із сирійських таборів — 3 жінки та 11 дітей. В Сирії залишаються ще 7 жінок та 12 дітей, які чекають на евакуацію з табору Рож, куди всі українські сім’ї перевезли з Аль-Хола наприкінці жовтня ц.р.", - повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

За повідомленнями, 14 українців евакуювали із табору закритого типу "Аль-Хол" на північному сході країни. Операцію з повернення готували спільно Офіс Президента України, МЗС та Міноборони протягом кількох місяців.

Раніше

19 жовтня у Міноборони повідомляли, що проведено 4-ту операцію з евакуації українців з Сирії, яка відбулась за допомоги почесного консула України в Ербілі доктора Фархана. І що планувалася фінальна 5-та операція з евакуації. Після чого всі громадяни України повнні були повністю бути евакуйовані з регіону північно-східної Сирії ("Сирійський Курдистан").

Теги по теме
Украина эвакуация Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны