Хвалилася неіснуючим родичем у верхівці САП: спіймали шахрайку на схемі на 40 тис. доларів
Хвалилася неіснуючим родичем у верхівці САП: спіймали шахрайку на схемі на 40 тис. доларів

Хвалилася неіснуючим родичем у верхівці САП: спіймали шахрайку на схемі на 40 тис. доларів

КИЇВ. 23 листопада. УНН. На Одещині викрито жінку, яка за 40 тис. дол. США пропонувала експрокуророві закрити провадження щодо нього через неіснуючого родича у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Вона заявляла про свої нібито зв’язки у керівництві САП. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані СБУ та Офісу Генпрокурора.

Цитата:

"... повідомлено про підозру мешканці Хмельницької області, яка, прикриваючись неіснуючими зв’язками в САП, шляхом обману, намагалась заволодіти 40 тис. доларів США (ч. 4 ст. 190 КК України)", - вказали у прокуратурі.

Деталі

За даними слідства, вказують в ОГП, раніше засуджена за шахрайство жінка, представившись родичкою працівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, запропонувала колишньому керівникові прокуратури Одеської області свою допомогу у вирішенні питання щодо закриття кримінального провадження стосовно нього, яке розслідує НАБУ.

"Вирішити питання" вона обіцяла за 40 тис. дол. нібито через свої зв’язки у керівництві Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, уточнює СБУ.

Експрокурор звернувся до СБУ та повідомив про таку пропозицію. Правоохоронці затримали жінку після одержання 40 тис. дол. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 14 і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до нього.

Теги по теме
СБУ Одесса САП
Источник материала
Поделиться сюжетом