24 листопада відзначають Міжнародний день еволюції
24 листопада відзначають Міжнародний день еволюції

24 листопада відзначають Міжнародний день еволюції

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Сьогодні, 24 листопада, у світі відзначають Міжнародний день еволюції, а віряни вшановують пам'ять Феодора Студита, пише УНН.

Міжнародний день еволюції

24 листопада відзначають Міжнародний день еволюції. Цей день святкує спільнота науковців з усього світу. Дату обрали на честь публікації всесвітньо відомої книжки Чарльза Дарвіна “Походження видів”. Книжка в той час викликала чималий ажіотаж в суспільстві, оскільки була написана в популярно-публiцистичному, а не науковому стилі. Навіть сьогодні вона вважається одним із найбільш вагомих творів в історії науки. Саме вона поклала початок цілій науковій теорії, яка згодом почала називатися “дарвінізмом”.

Ідея святкувати Міжнародний день еволюції виникла в 90-х роках минулого століття. Проте офіційно його запровадили лише в 2001 році після створення некомерційної організації “Програма Дня Дарвіна”. Паралельно з цим святом також святкують Міжнародний день науки і гуманізму або День Дарвіна.

Релігійні свята

За церковним календарем сьогодні віряни вшановують пам'ять преподобного Федора Студита. Під впливом свого дядька, який був ігуменом, він підстригся в ченці. Незабаром і сам Федір став ігуменом. Він вів аскетичний спосіб життя, активно вивчав Святе Письмо. За викриття пороків царя Костянтина святий був ув’язнений.

У середу, 24 листопада, іменини відзначають власники таких імен: Федір, Степан, Євгеній, Віктор, Максим та Вікентій.​

Источник материала
Поделиться сюжетом