У Рівному помер "легенда міста"
У Рівному помер "легенда міста"

У Рівному помер "легенда міста"

23 листопада помер Сергій Шабалін - відомий рівненський знавець антикваріату і бізнесмен. Багато хто знав чоловіка як засновника і власника "Галереї Шабаліна".

Звістку про смерть повідомив близький друг, журналіст Євген Гербольд на сторінці в Facebook.

Був знаковою особистістю для міста

Про Сергія Шабаліна значили мало не всі жителі Рівного, хоч він ніколи не був публічною особистістю. Іноді з'являвся в передачах, присвячених антикваріату, давав невеликі інтерв'ю, але і тільки. Хоча не лише своєю захопленістю старовинними предметами він уславився у вузьких колах, а й підприємницькою діяльністю.

"Галерея Шабаліна" та Будинок з пінопласту, створені Сергієм Шабаліним у Рівному

Зокрема, Сергій разом із сином володів кількома земельними ділянками у місті, які використовував як для особистої вигоди (відкривав кіоски та галереї), так і для загального блага Рівного. Наприклад, химерна будівля з пінопласту в старовинному стилі, яка радувала око перехожих на вулиці Шкільній. Там планувалося відкрити кафе в майбутньому, але ідею не вдалося здійснити.

Конкуренти і недоброзичливці

Відомо, що у Шабаліна були проблеми серцем, півроку тому йому робили операцію. Це називають причиною його смерті, але подробиць і офіційного підтвердження немає.

Помер Сергій Шабалін, антиквар і підприємець з Рівного

У будь-якого бізнесмена є конкуренти, які хочуть перейти дорогу людині, яка багато чого добилася. Як і його сім'ї. Наприкінці жовтня повідомлялося, що недалеко від новобудов, які споруджує Сергій Шабалін-молодший, спалили його автомобіль. А два роки тому підпалили кіоск, що належав синові. Сам чоловік натякав, що знає, хто може бути винуватцем, але не уточнював, чи були прямі погрози особисто йому.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що померла найстаріша жінка на планеті, яка народилася в XIX столітті: секрет довголіття.

Також ми писали, що помер Валерій Гаркалін, зірка радянського і російського кіно.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом