Михайло Кирейто розповів, де найбільше платять за українське мистецтво
Михайло Кирейто розповів, де найбільше платять за українське мистецтво

Михайло Кирейто розповів, де найбільше платять за українське мистецтво

Про це він розповів у програмі Петра Охотіна «Tiger news».

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Найбільше платять за українське мистецтво самі українці. Для того, щоб українськими художниками цікавилися, потрібні люди, які можуть зробити цю зацікавленість за кордоном. Це має бути потужний колекціонер, і не один, а, як мінімум, декілька десятків, які будуть лобіювати інтереси українських митців у світі. Наприклад, Воронов, Андрій Адамовський, який є меценатом, йому належить Центр сучасного мистецтва M17. Але ці люди більш зорієнтовані і на українське, і на західне мистецтво. У Андрія Адамовського є велика колекція різних європейських авторів. Але таких людей має бути більше», - каже він.

Колекціонер назвав імена найбільш потужних, на його думку, майстрів пензля з України.

«Степан Рябченко вважається авангардний цифровий художник. Він малює не олійними фарбами, а на комп’ютері, створив дуже круті роботи, зараз вони представлені на Дубай Експо 2020. Олексій Сай більше компонує як фізичну роботу, так і цифрову роботу, і це дуже круто. Це теж унікальна дуже штука», - зазначає Кирейто.

Як повідомляв Знай.ua, Микола Давидюк розповів, як можна співпрацювати з Ілоном Маском та розвивати український потенціал.

Також Знай.ua повідомляв, що Володимир Єзерський обґрунтував необхідність мріяти та грати.

Источник материала
Поделиться сюжетом