Мостиська міська рада: підсумки роботи
Мостиська міська рада: підсумки роботи

Мостиська міська рада: підсумки роботи

12 проєктів місцевих ініціатив Мостиської територіальної громади перемогли у обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив в межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини.

Загальна вартість цих проектів – 2,4 млн.

З них, 1,2 млн.

- кошти обласного бюджету , бюджету громади – 0,7 млн.

грн., а небюджетний внесок становить – 0,5 млн.

Станом на сьогодні, закуплено обладнання для облаштування дитячо-ігрових майданчиків у селах Хоросниця, Заріччя, Черневе, Малнів, проведено капітальний ремонт (заміну дверей) школи №2 у Мостиськах та капітальний ремонт приміщення їдальні у першій школі міста.

На другу школу також було закуплено автобус «ISUZU» для підвозу дітей (.

Окрім цього встановлено систему відеоспостереження з функцією аналітики і системою розпізнавання номерів автомобілів в м.

До кінця року будуть збудовані лінії вуличного освітлення в селах Крукеничі, Костильники, Мелешки, Судковичі, Старява,Черневе та в районі вул.

Конотопської Битви у Мостиськах.

Лінії вуличного освітлення у Зав’язанцях, Гостинцевому, Підгаті, Заваді вже введено в експлуатацію та передано на утримання МКП «Житловик».

Для потреб громади міському комунальному підприємству було виділено кошти на закупівлю багатофункційного телескопічного навантажувача JCB та, за співфінансування обласного бюджету, на придбання машини для збору, транспортування твердих побутових відходів (сміттєвоза).

Обидві одиниці техніки обладнані відвалами для відгортання снігу з проїзної частини комунальних вулиць у зимовий період.

Мостиська громада стала переможцем конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

З метою реалізації даного проєкту Мостиська міська рада утворила комунальне підприємство «Фрут.

Вже зараз підприємством закуплено сучасне обладнання, розпочато процедуру щодо будівництва виробничих приміщень у Мостиськах по вул.

Підприємство буде займатися переробленням плодово-ягідної продукції місцевих фермерів.

Загальний бюджет проєкту – 22,5 млн.

Реалізацію проекту розпочато у 2021 році, завершення -2022 рік.

Індустріальний Парк «Мостиський Сухий Порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України.

Це 9-й індустріальний парк на території Львівщини та перший проект такого масштабу в області.

Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 34,5 га.

Міська рада готує процедуру щодо конкурсного відбору керуючої компанії індустріального парку та у місцевому бюджеті на 2022 рік закладатимуться кошти на проектування інфраструктури Сухого Порту.

У серпні 2021 року відбулося підписання угоди між Мостиською міською радою, Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові та Мостиським відділенням «Товариства польської культури Львівщини», яка зініціювала проект із придбання медичного обладнання для Мостиської міської лікарні за кошти з бюджету Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Відповідно в межах реалізації проекту закуплено медичне обладнання для лікарні вартістю 28000 євро, а саме: реанімаційний столик, пульсоксиметр неонатальний, глюкометр, цистоскоп у комплекті, апарат CPAP, маски для неінвазійної вентиляції легень, набір операційних інструментів, візуалізатор вен, світильник пересувний, пристрій неонатальний для фототерапії, біохімічний напівавтоматичний аналізатор.

Цього року введено в експлуатацію спортивний майданчик з наливним покриттям по вул..Перемишльській та завершуються роботи по реконструкції трибун та влаштуванню бігових доріжок з благоустроєм стадіону «Картати» по вул.

Мудрого у Мостиськах.

Розпочаті роботи по реконструкції парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім.

Шевченка» по вул.

Шевченка у Мостиськах та проведено заходи з озеленення, реконструкції зовнішнього освітлення та влаштування пішохідних доріжок у центральному сквері на пл.

Цього року у парку Т.

Шевченка планується виконати частину робіт на суму близько 1,4 млн.

гривень, зокрема 881 тис.

гривень - це кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Завершуються також роботи щодо заміни даху та утеплення адмінбудинку по вул..Галицькій, 7, а у адмінбудівлі по вул.

М.Грушевського, 22 розпочнеться заміна віконно-дверних конструкцій у приміщеннях загального користування.

Зрозуміло, що всі проекти вже реалізовані та ті, які впроваджуються в нашій громаді, не мали б життя без якісної роботи структурних підрозділів та грамотного бюджетного планування.

Варто зауважити, що виконання бюджету територіальної громади за доходами загального фонду на перше листопада становить 103,5 відсотка, а це більше 2,7 млн грн.

від плану.

Зокрема, суттєве перевиконання, більше мільйона гривень, надійшло від роботи ЦНАПу за адмінпослуги та адміністративний збір при реєстрації речових прав, майже 800 тис.

більше надійшло від оренди комунальних земель, акцизний податок від ввезеного пального теж перевищив план на 800 тис.

Місто продало кілька земельних ділянок у власність з аукціонів та в результаті викупу та отримало більше 11,5 млн.

гривень у бюджет розвитку.

Дані кошти спрямовуються на розвиткові проекти нашої громади.

Источник материала
Поделиться сюжетом