У Гонконгу через новий штам Omicron збираються ввести карантин для невакцинованих
У Гонконгу через новий штам Omicron збираються ввести карантин для невакцинованих

У Гонконгу через новий штам Omicron збираються ввести карантин для невакцинованих

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Влада Гонконгу, де вже виявили зараження штамом коронавірусу Omicron, розглядає введення заборони для невакцинованих від коронавірусу жителів на відвідування ресторанів і шкіл з метою запобігання поширенню нового варіанту COVID-19. Про це УНН повідомляє з посиланням на South China Morning Post.

Деталі

Як повідомляють місцеві органи охорони здоров'я, в адміністративному районі Гонконг зафіксувалиперший випадок нового варіанту коронавірусу Omicron.

У зв'язку з цим влада розглядає питання про заборону нещепленим жителям відвідувати громадські місця, щоб запобігти поширенню нового варіанту коронавірусу.

Також Гонконг посилив правила карантину для своїх жителів, які прибувають з восьми африканських країн після виявлення нового високо заразного варіанту коронавірусу, вимагаючи від них проходження першого тижня обов'язкового карантину в державній установі.

Центр охорони здоров'я заявив у суботу, що жителі Гонконгу, які прибувають з Південної Африки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Малаві, Намібії та Зімбабве, будуть негайно відправлені в карантинний центр Penny's Bay. Такий захід набуває чинності в неділю.

Додамо

Перші випадки нового варіанту коронавірусу Omicron вже зафіксували в Ізраїлі, Бельгії, Велокій Британії. Підозрюють також його завезення в Німеччині та Чехії.

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвалановий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Теги по теме
Коронавирус Гонконг
Источник материала
Поделиться сюжетом