Після важкої хвороби померла ексміністр освіти Любомира Мандзій
Після важкої хвороби померла ексміністр освіти Любомира Мандзій

Після важкої хвороби померла ексміністр освіти Любомира Мандзій

Померла заступниця міністра освіти та колишня в.о. глави МОН Любомира Мандзій. Життя чиновниці забрала тяжка хвороба.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

"Після важкої хвороби відійшла у вічність українська освітянка Любомира Мандзій. Пані Любомира була дуже потужними професіоналом, таких людей називають світочами науки. Нам всім дуже бракуватиме її мудрих порад та рішень", - йдеться в повідомленні політика.

Чим саме хворіла Любомира Мандзій не повідомляється. За словами близьких чиновниці, з недугом вона боролася понад півтора роки:

"З сумом повідомляємо, що сьогодні вдень перестало битися серце Любомири Мандзій… Ми завжди будемо пам’ятати Любомиру як кохану дружину, найкращу маму, улюблену сестру, турботливу доньку, справедливу викладачку та менеджерку", - з’явилося повідомлення на сторінці покійної у соцмережах у суботу, 27 листопада.

Поховають освітянку у рідному Львові. Парастас за Любомирою Мандзій пройде у неділю, 28 листопада, о 19:00 у храмі Вознесіння Господнього. Похорон заплановано на понеділок.

Про Любомиру Мандзій

Майбутня чиновниця народилася на Львівщині 1973-го року. Вищу освіту отримала в університеті імені Івана Франка за спеціальністю "Географія". Навчалася в аспірантурі ЛНУ за спеціальністю "Політичні інститути та процеси". Захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. Має вчене звання доцента.

Любомира Мандзій. Фото: з соцмереж

Тривалий час працювала на кафедрі політології в ЛНУ ім. І. Франка. З 2016 по 2019 рр. обіймала посаду директора департаменту освіти і науки ЛОДА. У липні 2019-го року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Держслужби якості освіти у Львівській області.

У вересні того ж року Любомира Мандзій була призначена на посаду заступника міністра освіти і науки. З 25 березня по 25 червня 2020 виконувала обов’язки очільника МОН після того, як Ганна Новосад склала повноваження.

Нагадаємо, як у Києві за загадкових обставин помер відомий дипломат.

Читайте також, що після важкої хвороби помер чоловік дизайнера Тома Форда.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны