Віктор Янукович хоче знову стати президентом України?
Віктор Янукович хоче знову стати президентом України?

Віктор Янукович хоче знову стати президентом України?

Президент-утікач Віктор Янукович збирається оскаржувати у київському суді своє усунення з посади у лютому 2014-го року. Політик вирішив судитися з Верховною Радою.

Про це заявив прессекретар колишнього глави України Юрій Кірасір на своїй сторінці у Facebook.

Віктор Янукович подав до суду

За словами Кірасіра, експрезидент подав позов до Окружного адміністративного суду Києва проти ВРУ. Віктор Янукович збирається оскаржити рішення українського парламенту про його самоусунення з посади глави держави. Відповідну постанову Верховної Ради від 22 лютого 2021-го року речник президента-втікача назвав незаконною:

"Це антиконституційне рішення - ухвалене деякими депутатами в ейфорії впевненості у своїй безкарності, а іншими - у страху перед шаленими озброєними радикалами", - пише пан Кірасір.

Він стверджує, що нардепи, які нібито розуміли, що не зможуть усунути Віктора Януковича від влади законним шляхом (через імпічмент), вирішили "розтоптавши закон, захопити владу".

Втеча Януковича

Коли 20 лютого 2014-го року на Майдані після сутичок з силовиками загинули десятки протестувальників, українці почали вимагати від тодішнього президента відставки. Після цього Віктор Янукович терміново покинув резиденцію в Межигір’ї і поїхав до Харкова, звідти – до Криму, а потім – до Росії.

Віктор Янукович подав до суду на Верховну Раду

22 лютого МВС заявило про свій перехід на бік народу, а Верховна Рада прийняла постанову про самоусунення Януковича з посади президента України.

Після втечі Януковича проти нього відкрили 10 кримінальних проваджень. Рішенням Оболонського районного суду в Києві президента-втікача визнали винним у державній зраді і приговорили до 13 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Віктор Янукович раптово звернувся до українців у восьму річницю Майдану.

Читайте також, що в ЄСПЛ розглянуть позов Януковича проти України.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом