Внаслідок вибуху придорожньої бомби в Іраку загинули 5 людей, ще 4 поранені
Внаслідок вибуху придорожньої бомби в Іраку загинули 5 людей, ще 4 поранені

Внаслідок вибуху придорожньої бомби в Іраку загинули 5 людей, ще 4 поранені

КИЇВ. 28 листопада. УНН. У результаті вибуху придорожньої бомби бойовиків угруповання "Ісламська держава" на півночі Іраку, загинули п'ять курдських сил і четверо отримали поранення, повідомляє в неділю курдське державне інформаційне агентство Rudaw, інформує УНН.

Деталі

Бойовики пішмерга були вбиті в районі Гарміан на півночі Іраку пізно в суботу. Згідно з повідомленням, бойовики ІД напали на пост пішмерга, поранивши чотирьох.

Бойовики ІД, екстремістського угруповання мусульман-сунітів, досі проводять операції, часто атакуючи сили безпеки, електростанції та іншу інфраструктуру.

Президент регіону Курдистан Нечірван Барзані висловив співчуття сім'ям загиблих у неділю.

"Збільшення атак (ІД-ред) посилає небезпечний і серйозний сигнал і створює серйозну загрозу в регіоні. Тому подальша співпраця між військами "пешмерга" та іракськими силами безпеки за підтримки глобальної коаліції є нагальною потребою", — сказав він у заяві.

Очолювана США коаліція для перемоги над ІД оголосила про завершення своєї бойової місії та заявила, що війська виведуть з Іраку до кінця грудня. Радники залишаться для продовження навчання іракських військ.

Додамо

Напади, спрямовані на іракські сили безпеки, включаючи курдських бійців пішмерги, є звичайними і наростають після того, як ІД зазнала поразки на полі бою в 2017 році. Бойовики залишаються активними через "сплячі" осередки в багатьох районах, особливо на території півночі, яка є спірною між федеральним Іраком і напівавтономним регіональним урядом Курдистану.

Теги по теме
Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом