Глава МВС Польщі попередив Україну про можливі гібридні атаки
Глава МВС Польщі попередив Україну про можливі гібридні атаки

Глава МВС Польщі попередив Україну про можливі гібридні атаки

Очільники МВС України та Польщі обговорили міграційну кризу
колаж: mvs.gov.ua

Польський міністр запевнив у готовності Польщі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України

Міністри внутрішніх справ України і Польщі Денис Монастирський та Маріуш Камінський провели телефонну розмову, в якій обговорили ситуацію на польсько-білоруському кордоні. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

«Міністр внутрішніх справ України розповів про деталі спеціальної прикордонної операції «Полісся». Її розгорнули, щоб запобігти протиправній діяльності з боку іноземців на українській ділянці кордону з Республікою Білорусь, а також про виділення Кабміном 175 млн грн на посилення охорони українського кордону», – йдеться в повідомленні.

У свою чергу, Камінський повідомив, що на кордоні з Білоруссю є тимчасова деескалація напруження. Тоді як польські правоохоронці фіксують зміни тактики дій мігрантів, які намагаються прорватись через білорусько-польський кордон. Вони невеликими групами штурмують ділянки держкордону в різних місцях.

На думку Маріуша Камінського, є досить висока ймовірність, що гібридні атаки також будуть проти України. Водночас польський міністр запевнив у готовності Польщі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

«Ми усвідомлюємо можливі сценарії подальшого розвитку подій, які можуть бути реалізовані проти України, щоб підірвати стабільність нашої держави, розпорошити її увагу і сили, а також якимось чином погіршити її відносини з Польщею та ЄС», – відзначив Монастирський.

До слова, мігранти спробували прорватися до Польщі за допомогою білоруських силовиків (фото, відео).

На днях українські правоохоронці провели масштабне тренування на кордоні з Білоруссю (фото).

Источник материала
loader
loader