Майже чверть українців у дитинстві пережили сексуальне насильство чи домагання
Майже чверть українців у дитинстві пережили сексуальне насильство чи домагання

Майже чверть українців у дитинстві пережили сексуальне насильство чи домагання

Згідно результатами опитування, яке провела дослідницька агенція Fama, 23% українців страждали від сексуального насильства чи домагань в дитинстві, а 4% пережили згвалтування.

Про це йдеться в даних дослідження.

У свою чергу лише 40% тих, хто зазнав сексуального насильства в дитинстві, розповіли про це. 43% опитуваних вирішили мовчати про інцидент. 17% респондентів не змогли відповісти на питання.

Майде чверть українців страждали від сексуального насильства в дитинстві

Що українці вважають сексуальним насильством?

У опитуванні взяли участь 1600 людей. Зазначається, що українці дуже широко трактують сексуальне насильство: від небажаних торкань до власне сексу із проникненням. Зокрема, у повнолітньому віці до сексуального насилля українці відносять оральний секс (64% опитуваних), проституцію (64%), підглядання (65%), отримання небажаних повідомлень сексуального характеру (69%) і фото чи відео (73%), ексгібіціонізм (75%).

У переважній більшості випадків респонденти вважають винним того, хто здійснює сексуальне насильство. При цьому 22% опитаних заявили, що відповідальність несуть обидві сторони.

На думку респондентів, найчастіше кривдниками дітей стають незнайомці і некровні родичі. Так відповіли 62% і  41% опитаних відповідно. На думку третини украъїнців, сексуальне насильство по відношенню неповнолітніх також здійснюють однокласники або інші знайомі.

Українці підтримують ранню сексуальну освіту

Секс-освіта в Україні

Більшість опитаних про секс дізналися від друзів. Таку відповідь дали 42% респондентів. 17% учасників дослідження розмову про інтим вперше мали з батьками. Також українці дізнаються про секс від вихователів (5%)і з книг (5%), для 4% джерелом інформації стали фільми і розважальні відео.

Однак учасники дослідження вважають, що відповідальність за сексуальну освіту дітей мають нести в першу чергу батьки – 93%. При цьому респонденти, у яких є діти, переважно виступають за ранню секс-освіту, яка не обмежується оглядом анатомічних відмінностей. Українці впевнені, що з дітьми потрібно обговорювати теми прийняття себе, своєї сексуальності і гендеру тощо.

Нагадаємо, як підлітки зґвалтували, побили та пограбували працівницю лазні.

Читайте також, що на Полтавщині поліцейський та його колишній колега підозрюються у зґвалтуванні вагітної жінки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом