У Росії мета проста - це дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини, - Олег Саакян
У Росії мета проста - це дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини, - Олег Саакян

У Росії мета проста - це дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини, - Олег Саакян

Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з Катериною Павловою.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«У Росії мета проста - це дестабілізувати ситуацію в Україні зсередини для того, щоб створити сприятливі умови для реалізації своїх політичних амбіцій. Росія бореться проти української державності і їм потрібно нас дотиснути. При чому це питання виживання Росії в сьогоднішньому вигляді. Або їм потрібно трансформуватися, або потрібно дотискати Україну. Сьогоднішня Росія - це російський імперський проєкт, який існує в парадигмі анти-Україна. Він збудованій на спільному з Україною культурному, історичному, географічному надбанні всіма коріннями сюди», - підкреслив Саакян.

Політолог акцентував, що відповідно до цього, поки існує Україна, вона є докором, претензією і підмиванням самої ідентичності самого права на імперський проєкт «руського миру». Відповідно, у них інших варіантів немає, впевнений він, бо логістично, економічно та релігійно вони так само зав’язані сюди, тому для них так важливо підкорити українську владу та знищити суверенітет.

«Війська сконцентровуються, мігрантська криза, енергетичний зашморг, вугілля з Казахстану не пускають. А ще в Чорному морі зроблять якісь провокації та залишиться тільки дестабілізація всередині України. Росії потрібно зробити українську владу недієздатною, а українські інституції, щоб не могли реагувати. І в такому випадку для Росії відкривається можливість до того, щоб сконцентрувати ударну групу та почати якусь невелику провокацію. Після чого скликати перемовини у Нормандському форматі й там викласти Мінськ-3», - резюмував Саакян.

Як повідомляв Знай.ua, Кучухідзе розповів, чи може Путін прикрити газ для Європи.

Також Знай.ua писав про те, що Нагірний розповів про наміри Британії та Швеції надати свою допомогу Україні.

Источник материала
Поделиться сюжетом