19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Народний депутат Соха вийшов із фракції "Слуга народу"
Народний депутат Соха вийшов із фракції "Слуга народу"

Народний депутат Соха вийшов із фракції "Слуга народу"

Роман Соха / фото УНІАН, Олександр Кузьмін

Народний депутат України Роман Соха заявив про вихід з фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час виступу з трибуни парламенту.

"Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя, люди, які ніколи не були в політиці, які не є дотичними до схем, і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників: з гарячим серцем, світлим розумом, кришталево чистою репутацією. Сьогодні я бачу призначення пана Шурми заступником (керівника - УНІАН) Офісу президента. Це колишній функціонер проросійського "Опозиційного блоку". Він намагався зірвати справедливі вибори в Запоріжжі, використовуючи брудні технології", - сказав Соха.

За його словами, Шурма - це "частина старої корумпованої системи".

"У нас війна. А куратором економіки в Офісі президента ставлять людину, яка має такий бекграунд та репутацію і яка точно не була прихильником європейського шляху України в минулому... Я неодноразово звертався до керівництва партії та фракції, доносив до відома думку людей, які втомилися від цих скандалів і втрачають надію на зміни. Але нас не чують. Для мене особисто Шурма - це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення", - наголосив депутат.

Він також висловив невдоволення ще рядом призначень у владі.

"Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори... Я ухвалив важке, але справедливе рішення: я виходжу з фракції "Слуга народу", - повідомив Соха.

Як відомо, Соха був обраний до парламенту по 75-му виборчому округу (Запорізька область).

Як повідомляв УНІАН, на початку листопада екс-голова ВР Дмитро Разумков заявив про створення в парламенті міжфракційного депутатського об'єднання "Розумна політика". Станом на 8 листопада до МФО увійшли 25 нардепів, більшість з них з фракції "Слуга народу".

Автор: Таня Поляковська

Теги по теме
Верховная Рада Слуга народу
Источник материала
Поделиться сюжетом