У Харкові відбудеться міжнародний арфовий фестиваль «Арфові барви»
У Харкові відбудеться міжнародний арфовий фестиваль «Арфові барви»

У Харкові відбудеться міжнародний арфовий фестиваль «Арфові барви»

У Харкові в квітні 2022 року відбудеться міжнародний арфовий фестиваль «Арфові барви». У рамках у Харків приїдуть арфістки з Австрії та Нідерландів, повідомляють організатори. 

Захід відбудеться за підтримки благодійної організації «Благодійний фонд Вероніки Лемішенко» та B.R.A.N.D. NEW project 14-17 квітня 2022 року. Це буде цікава та маcштабна подія, в якій ведуча роль належить музиці у сплетінні з візуалізацією та театралізацією, де є місце самовдосконаленню, новим концертним форматам, новим знайомствам.

До участі у фестивалі запрошені гості — арфістки Маня Сміт (Manja Smith, Нідерланди) та Джулія Кристина Лукан (Julia Christine Lukan, Австрія), органіст Валентин Федорофф (Valentin Fheodoroff, Австрія).
Фестиваль має декілька напрямків — концерти, лекції та майстер-класи.

У рамках фестивалю пройде конкурс арфістів у різних вікових категоріях – від юних початківців до професійних арфістів.  У репертуарі – твори композиторів різних періодів. Обов’язковими є твори
українських авторів у кожній з вікових категорій. Конкурс буде проводиться у два тури.

Перший відкритий конкурс арфістів відбувся в Харкові в 2006 році і це була дійсно знакова подія. Знайомства з музикантами, подорожі, спілкування, концерти та фестивалі, в яких приймали участь українські арфісти, а також зацікавленість арфістів з інших країн Україною, її музичними здобутками дало натхнення у 2014 році в Харкові організувати міжнародний фестиваль ―Арфові Барви.

Ідея започаткування проекту «Арфові Барви» належала двом арфісткам, харків’янкам — Вероніці Лемішенко та Ларисі Клєвцовій. Ця ідея стала реальністю завдяки підтримці Валерія Алтухова – директора Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату та Юрія Янка – директора та художнього керівника
Харківської обласної філармонії.

Мета фестивалю — надати шанс молодим арфістам показати свою майстерність на концертах
та прослуховуваннях, отримати новий досвід на майстер-класах та поділитися власним
з новими друзями протягом фестивалю. Від свого започаткування та до сьогодення заходи проекту «Арфові Барви» проводяться в Харкові.

Источник материала
Поделиться сюжетом