З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ для населення
З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ для населення

З 1 грудня в Україні зміняться ціни на газ для населення

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Пільгова ціна газу на рівні 7,96 грн за кубометр для споживачів, яких обслуговує постачальник “останньої надії”, діє лише до 30 листопада. З 1 грудня ціни на газ зміняться, пише УНН з посиланням на повідомлення НАК “Нафтогаз України”.

Цитата

“Побутові споживачі природного газу, яких обслуговує постачальник «останньої надії» (ПОН), повинні обрати та підключитися до ринкового постачальника до 1 грудня 2021 року. Усі клієнти ПОН протягом 60 днів мають змінити газову компанію та укласти з нею договір. Звертаємо увагу, що ціна 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки) діє лише на пільговий період, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 жовтня 2021 року № 1102”, - йдеться в повідомленні компанії.

Деталі

Нафтогаз наголошує, шо не встановлює ціну для клієнтів ПОН, вона розраховується щомісячно за спеціальною формулою, розробленою в межах Порядку проведення конкурсу з визначення постачальника «останньої надії», затвердженого згаданою постановою уряду. Усього в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній.

У компанії зазначають, що для того щоб скористатися всіма сервісними перевагами та вигідними ціновими пропозиціями, споживачам газу необхідно подати заявку та стати комерційним клієнтом ГК «Нафтогаз України».

Станом на листопад 2021 року компанія постачає газ понад 1,4 млн українським родинам у межах річного тарифного плану «Фіксований» за ціною 7,96 грн/куб. м. Ця ціна для комерційних клієнтів не збільшуватиметься до 30 квітня 2022 року, завірили в компанії.

Довідково

Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” була визначена Кабміном постачальником “останньої надії” у липні 2020 року - строком на три роки.

Постачальник "останньої надії" (ПОН) – страховка від раптової втрати поточного постачальника (наприклад, бо постачальник збанкрутував або ліквідований, або його ліцензія анульована). ПОН підтримає безперебійне газопостачання. Послуги ПОН потрібно обов’язково сплачувати. Постачальник “останньої надії” має право постачати газ клієнту до 60 днів — не довше, ніж до кінця календарного місяця, наступного за місяцем початку фактичного постачання природного газу.

Источник материала
Поделиться сюжетом