Google присвятив дудл Жоржу Сера: хто цей француз і що він зробив
Google присвятив дудл Жоржу Сера: хто цей француз і що він зробив

Google присвятив дудл Жоржу Сера: хто цей француз і що він зробив

На головній сторінці Google постійно з нагоди різних подій з’являються своєрідні вітальні листівки — дудли. У четвер, 2 грудня, компанія привітала всіх свіжим дудлом з нагоди 162-річчя з дня народження Жоржа Сера. Чим прославився Жорж та чому у Google йому присвятили таку яскраву листівку, далі в матеріалі.

Дудл до 162-річчя з дня народження Жоржа Сера видно на головній сторінці Google

Хто такий Жорж Сера 

У Франції, звісно, Жоржа Сера знають більше, ніж в Україні. Це відомий французький митець, художник, який писав картини в особлививих техніках, зокрема йому близькими були пуантилізм та дивізіонізм. За допомогою цих фірмових технік художник зображував на полотні сцени сучасного йому життя в Парижі. 

Жорж Сера. Дудл від Google

Митець користувався при цьому інноваційними методами роботи, які вплинули на зародження неоімпресіонізму. Це авангардний напрям у мистецтві ХІХ століття.

Біографія Жоржа Сера

Жорж Сера народився 2 грудня 1859 року у Парижі. Його родина була досить заможною. Він займався творчістю з дитинства. А в École des Beaux-Arts здобув престижну освіту у галузі мистецтва.

Згодом Жорж захопився іншою стороною мистецтва — оптичною фізикою та теорією кольору. Саме це породило його особливий стиль письма картин. Сера розробив стиль хромолюмінаризм (пуантилізм або дівізіонізм, так його називають ще у світі).

У 26 років Жорж Сера створив свій шедевр «Недільний день на острові Гранд-Жатт». Саме це полотно компанія Google використала у дудлі-листівці з метою передати особливості стилю митця. Зображення чимось нагадує фреску, а створюючи його Жорж Сера зробив більш ніж 200 тисяч маленьких мазків пензликом.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що картина українського художника встановила ціновий рекорд - продали за мільйони.

Також портал MY.UA писав, що не стало відомого художника, засновника "суворого стилю".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом