19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Через коливання валют експерти радять українцям запасатись не грошима
Через коливання валют експерти радять українцям запасатись не грошима

Через коливання валют експерти радять українцям запасатись не грошима

Грудень цього року став разюче відрізнятись від попередніх років і змушує замислитись навіть обізнаних.

Тривала тепла осінь подарувала спокій українській нацвалюті, однак вже з першим снігом на валютний ринок увірвалась «буря».

ТСН.Тиждень разом з експертами розібрався, у чому причина стрімкого піке, і в якій валюті тримати грошівигідніше. Банкіри, економісти та фінансисти хапаються за голови - останні кілька років грудень був сприятливим місяцем для гривні: фінансовий рік добігає кінця, підприємства продають валюту для сплати податків та люди поспішають міняти долари на свята, подарунки, подорожі... Тому кілька останніх років у грудні нацвалюта зміцнювалась, але не цього разу.

“Гривня падає, долар - росте! Цей процес зараз є. І ми це бачимо. Ми бачимо це щодня на табло обмінників. Тільки за останні кілька тижнів долар здорожчав аж на гривню», - говорить економіст Олег Пендзин.

На курс тиснуть одразу кілька причин, кажуть експерти. “Прийшли ми в початок опалювального сезону без вугілля. За цей час вугілля значно підросло в ціні. Плюс, все, що їде з імпорту, дає додатковий попит на валюту”, - додає Пендзин.

Ігри долара: продавати чи купувати зелений - розвідка ТСН.Тижня

Стрімке подорожчання іноземної валюти вплине на українські ціни. Тож фінансист Ерік Найман, радить зробити стратегічний запас і… виграти. “Просто візьміть і порахуйте, скільки ви витрачаєте за рік на те, що може довго зберігатись, і придбайте це. По-перше, дозволить вам прожити, навіть нічого не витрачаючи. А по-друге, це не знецінюється, а навпаки дорожчає», - радить фінансист.

Наскільки тривалим буде піке української гривні? До чого тут друк долара у світі? І в якій валюті вигідніше притримати гроші до Нового року? Зважимо ризики і дамо прогноз вже цієї неділі о 19.30 тільки в ТСН.Тижні з Аллою Мазур

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны