Життя українців зміниться: вступають в силу нові заборони і штрафи
Життя українців зміниться: вступають в силу нові заборони і штрафи

Життя українців зміниться: вступають в силу нові заборони і штрафи

Нові обмеження в "жовтій" карантинній зоні, відсторонення від роботи невакцинованих співробітників і заборона користуватися пластиковими пакетами безкоштовно - все це стане буденністю українців незабаром.

Про це пише видання "Сьогодні".

Карантин і нові правила роботи

З понеділка, 6 грудня, в "жовтій" зоні введуть нові карантинні обмеження. Вони стануть більш запеклими. Наприклад, всі навчальні заклади закриються, якщо 100% співробітників не будуть вакциновані хоча б однією дозою. Також не дозволені кінотеатри, театри, кафе, спортзали, басейни, готелі, санаторні та соціальні заклади. Природно, буде заборона на організацію масових заходів. Але обмеження знімуть при наявності сертифіката про вакцинацію (міжнародного або внутрішнього зразків).

Нові обмеження в "жовтій" зоні і розширений список для обов'язкової вакцинації

9 грудня, згідно з указом Міністерства охорони здоров'я, список професій, для яких вакцинація є обов'язковою, буде розширено. Тепер туди увійдуть установи соціальних послуг, реабілітаційні заклади, співробітники підприємств сфери управління центральних органів виконавчої влади та об'єктів державної безпеки.

Більше ніяких безкоштовних пластикових пакетів

Заборона використання безкоштовних пластикових пакетів в магазинах

Нарешті, 10 грудня українцям заборонено безкоштовно роздавати пластикові пакети в магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та інших місцях надання послуг. Пакети можна буде купити за невелику вартість, або ж українцям загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень. При повторному порушенні штраф збільшується.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що на "Новій пошті" зміняться тарифи на доставку посилок з 1 січня.

Також ми писали, що податки для ФОП у 2022-му році: хто і скільки платитиме?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом