За булінг у школах каратимуть штрафом і ув'язненням
За булінг у школах каратимуть штрафом і ув'язненням

За булінг у школах каратимуть штрафом і ув'язненням

Депутати нижньої палати парламенту Франції проголосував за законопроєкт про криміналізацію булінгу в школах. Тепер за цькування кривдники платитимуть штраф і навіть відбуватимуть покарання за гратами.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Про законопроєкт

Згідно із положеннями законопроєкту, відповідальність за булінг щодо школярів нестимуть і самі учні, і працівники навчального закладу. Рішенням суду кривднику можуть присудити покарання у вигляді величезного штрафу – 45 тисяч євро або навіть ув’язнення на строк до трьох років.

Покарання буде значно суворішим, якщо потерпілий скоїть самогубство або спробує покінчити з життям. У таких випадках винний заплатить 150 тисяч євро або проведе 10 років у в’язниці.

За булінг буде передбачено кримінальне покарання

Хочуть запобігти булінгу

Автор законопроєкту Ерван Баланант заявив, що нововведення допоможе не тільки розпізнавати, а й запобігати булінгу в школах. При цьому депутат зазначає, що мета проєкту ніяк не садити дітей до в’язниці:

"Йдеться не про те, щоб відправляти дітей до в’язниці… Існує система правосуддя для неповнолітніх, яка враховує вік обвинуваченого та його проникливість", - говорить Ерван Баланан.

Запропонований закон підтримав також міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке. Чиновник заявив, що він транслює сигнал: "ми ніколи не погодимося, щоб життя наших дітей було зруйновано".

Міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланке. Фото: AFP

Варто зазначити, що, за останніми оцінками, у Франції від булінгу страждає кожна десята дитина. Ситуацію погіршують соціальні мережі.

Зараз законопроєкт підтримали у нижній палаті депутатів французького парламенту. Далі його передадуть на розгляд верхньої палати – Сенату. Очікується, що закон приймуть уже в лютому - і Франція стане однією з країн із найсуворішими покараннями за цькування.

Нагадаємо, чому булінг ніколи не зникне з українських шкіл.

Читайте також, що дочка репера Птахи  розповіла, який жах вчинив з нею знаменитий батько.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом