Туриста, який загубився під час відпочинку в Карпатах, знайшли мертвим
Туриста, який загубився під час відпочинку в Карпатах, знайшли мертвим

Туриста, який загубився під час відпочинку в Карпатах, знайшли мертвим

На Закарпатті рятувальники знайшли мертвим туриста, який загубився в суботу під час відпочинку у горах. Чоловік катався на снігоході і збився з курсу.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

За інформацією відомства, 4 грудня чоловік з іншими туристами катався на снігоходах в долині Руна, що неподалік Ужгорода. Відпочивальники збилися з курсу. Їм знадобилася допомога спеціалістів.

Відпочивальники загубилися, коли каталися на снігоходах

Як шукали туристів?

Пошукова операція розпочалася увечері 4 грудня. Спочатку з чоловіками вдавалося підтримувати телефонний зв’язок, хоч і переривчастий. Це дозволило рятувальникам допомогти туристам, які потрапили в халепу. Спеціалісти ДСНС направили постраждалих у правильному напрямку і вирушили їм на зустріч.

Двох чоловіків виявили на турбазі “Девур” у селищі Лумшори. Пошуки третього туриста тривали три дні і закінчилися лише у вівторок. 7 грудня 50-річного відпочивальника знайшли, на жаль, мертвим. Подробиці трагедії не повідомляються.

Туриста, який загубився у Карпатах, знайшли мертвим

Відомо, що пошуками чоловіка займалося 90 людей, серед яких бійці ДСНС та волонтери. Залучили також гелікоптер та іншу техніку. Пошуки продовжувалися удень і вночі, незважаючи на хуртовину і мороз.

Нагадаємо, що на Заході України ц перші дні грудня розпочалася справжня зима зі снігом і сильними морозами, місцями до -20 градусів за Цельсієм.

Раніше повідомлялося, як у Карпатах після розпалювання багаття стався вибух і загинули туристи.

Читайте також погоду 8 грудня: синоптики Укргідрометцентру попередили про небезпеку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом