Внаслідок вибуху мотоцикла на півдні Іраку загинули 4 особи
Внаслідок вибуху мотоцикла на півдні Іраку загинули 4 особи

Внаслідок вибуху мотоцикла на півдні Іраку загинули 4 особи

КИЇВ. 7 грудня. УНН. У центрі міста Басра на півдні Іраку вибухнув мотоцикл, у результаті чого щонайменше чотири людини загинули та четверо отримали поранення, інформує УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вибух підпалив два інших транспортних засоби та підняв стовп чорного диму в небо. Губернатор Басри Асаад аль-Ідані заявив журналістам на місці події, що вибухнув мотоцикл, звинувативши в події бойовиків з угруповання "Ісламська держава". Чотири людини загинули та четверо отримали поранення в результаті пожежі в двох автомобілях, які були біля мотоцикла.

Зазначається, що на місці вибуху перебувають групи судово-медичної експертизи, а після завершення розслідування буде оприлюднено більше деталей про характер вибуху.

Додамо

Вибухи є рідкістю в багатому нафтою, переважно шиїтському регіоні Басра в останні роки, особливо після розгрому сунітського угруповання "Ісламська держава" в 2017 році. Наприкінці 2017 року Ірак за сприяння очолюваної США коаліції та підтримуваного Іраном збройного угруповання оголосив про перемогу над ІД.

Також спостерігається зростання політичної нестабільності в Іраку після парламентських виборів 10 жовтня, на яких шиїтський священик Муктада ас-Садр став переможцем. Шиїтські збройні фракції, лояльні до Ірану, які втратили близько двох третин своїх місць у парламенті, відкинули результати виборів, посилаючись на шахрайство.

Теги по теме
Взрыв Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом