20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"єПідтримка" не працює: чому українці не змогли отримати тисячу гривень за вакцинацію?
"єПідтримка" не працює: чому українці не змогли отримати тисячу гривень за вакцинацію?

"єПідтримка" не працює: чому українці не змогли отримати тисячу гривень за вакцинацію?

З понеділка, 13 грудня, в Україні стартувало тестування пілотної версії проєкту "єПідтримка". Деякі українці, які повністю завершили імунізацію від коронавірусу і мають зелений COVID-сертифікат в додатку "Дія", можуть отримати тисячу гривень від держави. Однак, виявилося, це не так просто.

Про це повідомляє "Суспільне Кропивницький".

Оформити тисячу гривень за вакцинацію не вдалося

Журналісти телеканалу разом із місцевими жителями намагалися оформити віртуальну картку і отримати тисячу гривень за вакцинацію від COVID-19. Однак виникли проблеми.

Кропивничанин Павло вакцинувався ще минулого місяця. Чоловік – клієнт Monobank, тому і віртуальну картку в "Дія" збирався оформити через цей банк. Однак, за його словами, зробити це 13 грудня він не зміг.

"Я зайшов у додаток банку, де вже зареєстрував цю картку, щоб підтягнути через "Дію". Відкрив картку "єПідтримка", але чомусь не підтягувало. Можливо, ще немає такої можливості у цьому банку", - припускає кропивничанин.

Розпочалося тестування програми "єПідтримка"

Менеджер проєкту банку Олексй Путятін пояснив, що клієнт повинен у додатку "Дія" подати заявку на отримання виплат. І тільки після цього гроші зарахують на спеціальний рахунок. При цьому не варто розраховувати, що кошти прийдуть миттєво.

З Приватбанком теж не все пройшло гладко. Речниця банку в регіоні Анжела Дзінзюра розповіла, як відкрити картку "єПідтримка":

"Треба зайти у свій Інтернет-банкінг "Приват-24", у свій гаманець, натиснути кнопку "Додати" і додати картку "єПідтримка", - говорить пані Дзінзюра, проте продемонструвати це вона не змогла. Речниця Приватбанку пов’язала невдачу з тим, що 13 грудня послуга працювала у тестовому режимі.

Програма "єПідтримка"

Нагадаємо, що на програму "єПідтримка" з держбюджету виділили вісім мільярдів гривень.

Тисячу, отриману після повної вакцинації від коронавірусу двома дозами препарату, можна витратити на абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, книжки, квиток в кінотеатр, музей, театр або на залізничні та авіаперевезення в Україні.

Українці, віком понад 60 років, зможуть витратити тисячу гривень допомоги на соціальні потреби, зокрема, купити ліки.

Пенсіонери тисячу гривень за вакцинацію зможуть витратити на ліки

13-го грудня стартував пілот проєкту. Повноцінно програма почне працювати вже 19 грудня. До "є Підтримки" долучилося 6  українських банків: Monobank, Альфа-банк, А-Банк, ПриватБанк, Укргазбанк та Ощадбанк.

Нагадаємо, як отримати 1000 грн за вакцинацію швидше.

Читайте також, що українець відсидить за підроблений сертифікат про вакцинацію 2 роки.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом