13 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Київ готується до можливої надзвичайної ситуації: Кличко про агресію РФ
Київ готується до можливої надзвичайної ситуації: Кличко про агресію РФ

Київ готується до можливої надзвичайної ситуації: Кличко про агресію РФ

У Києві триває підготовка до надзвичайної ситуації через загрозу військового вторгнення РФ. Про це в інтерв’ю німецькому виданню Bild заявив міський голова української столиці Віталій Кличко.

— У моєму рідному місті Києві ми готуємося до можливої ​​надзвичайної ситуації, і я, як мер, організовую цивільну оборону. Ми активізували роботу з комплектування та підготовки резервістів, – повідомив він.

Кличко зазначив, що Путін зібрав біля українських кордонів понад 100 тис. російських солдатів, що стало безпрецедентною загрозою.

— Є різні сценарії того, як російська армія може атакувати Україну, ми повинні бути готові до них. Я постійно чую, що деякі політики кажуть, що Путін не нападатиме і що це лише погрози та ігри. Це нагадує мені дискусії, які відбувалися перед вторгненням 2014-го. Навіть тоді майже всі міжнародні спостерігачі вважали це неможливим, – сказав він.

Він також закликав ФРН розблокувати постачання оборонної зброї Україні.

— Ми не хочемо війни, ми хочемо миру. Ми не дозволимо Росії повернути нас до радянської імперії, в якій не хоче перебувати народ України. Ми – європейська країна, яка як ніколи потребує європейської підтримки, – додав він.

14 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна та Німеччина під час переговорів можуть вирішити проблему блокування Берліном купівлі Україною зброї у межах НАТО.

Днем раніше німецьке видання Bild повідомило, що колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто блокувала постачання озброєння Україні у межах НАТО. А Нідерланди стали у цьому питанні на бік Німеччини після вказівки Берліна через те, що уряд Меркель не хотів, щоб усі думали, що тільки Німеччина виступає проти продажу.

Теги по теме
Украина Киев Виталий Кличко
Источник материала
Поделиться сюжетом