Як доходи українців перевірятимуть після податкової амністії?
Як доходи українців перевірятимуть після податкової амністії?

Як доходи українців перевірятимуть після податкової амністії?

В останні кілька місяців українців лякають так званою податковою амністією і перевірками легальності всіх доходів. Вже зовсім скоро розпочнеться перший етап фінансових перевірок, які здійснюватимуться Державною податковою службою.

Деякі подробиці про майбутній алгоритм перевірок розповіла податкова консультантка Олександра Томашевська виданню Today.

Деталі не можуть розповісти навіть організатори

Раніше Міністерство фінансів і Державна податкова служба повідомляли, що з 2022 року українці будуть проходити ретельну фінансову перевірку на легальність всіх доходів, але поки немає деталей, як буде відбуватися процес і хто першу чергу потрапить під роздачу.

Українців почнуть перевіряти на відповідність доходів до витрат

На першому етапі буде створено підрозділ, який займеться порівнянням доходів і витрат. За уточненням Олександри Томашевської, першими відповісти за наявність великих і дорогих об'єктів і речей будуть люди, які за своє життя або не отримували ніякого офіційного доходу, або він був мінімальним.

Такими випадками податкова обов'язково зацікавиться, оскільки не буває законного пояснення, яким чином господар елітного житла та транспортного засобу може дозволити собі ці речі за відсутності достатнього забезпечення.

Податок за відсутність пояснення

Також в зону уваги потраплять близькі родичі людини, яка підозрюється в нелегальному отриманні грошей. Звичайно, вважає Томашевська, бувають випадки, коли не багата людина раптово заволодіває великою спадщиною, що є причиною покупки дорогого майна.

Рекомендується легалізувати свої доходи, щоб після перевірки не платити великий податок

Або ж у людини є кредит на нерухомість, який він продовжує виплачувати. Ці приклади є доказом легальності володіння багатством. Якщо ж громадянин не зможе пояснити, звідки у нього гроші, доведеться заплатити майже 20% податку на вартість своїх великих покупок.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Італія закрила свої кордони для українців, а Польща посилила умови.

Також ми писали, що "Дія City": Рада оновила умови для IT-бізнесу, які податки платитимуть айтішники.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом