"Дарую вам свою пенсію": чернівчанка увірвалася на сесію міськради та віддала меру останнє
"Дарую вам свою пенсію": чернівчанка увірвалася на сесію міськради та віддала меру останнє

"Дарую вам свою пенсію": чернівчанка увірвалася на сесію міськради та віддала меру останнє

16 грудня у Чернівцях трапився неприємний інцидент на сесії міської ради: місцева мешканка увірвалася до зали засідань і вчинила скандал з мером.

Подробиці пише "Молодий буковинець".

"Щасливого Нового року"

У Чернівецькій міській раді вранці 16 грудня проходило чергове засідання. Раптово в зал під час обговорення питань на порядку денному увірвалася жінка похилого віку і підійшла до столу, за якому сидів мер Роман Клічук.

Меру Чернівців Роману Кличуку пенсіонерка подарувала свою пенсію у розмірі 1 854 гривень

Чернівчанка не намагалася покуситися на життя очільника міста, а хотіла провести показовий протест. Вона витягла гроші, кинула їх перед Кличуком і розповіла, що це її місячна пенсія. Розмір виплати становить 1 854 гривень, чого явно не вистачає навіть на економне існування.

"Сьогодні я дарую вам свою пенсію, щоб ви щасливо провели Новий рік так, як ми – за 1 854 гривні", - емоційно висловилася засмучена жінка.

Подія ніяк не вплинула на міського голову

Як виявилося, раніше чернівчанка писала заяви про надання соціальної допомоги. Адже вижити на таку пенсію практично неможливо. Але жодної відповіді не отримала. Своє обурення бездіяльністю вона теж висловила меру словами: "Ви нікого не чуєте і чути не хочете".

Реакція Романа Клічука виправдала очікування. Він спокійно відсунув гроші, ніяк не відповів жінці, яка увірвалася в зал, і продовжив засідання мерії як ні в чому не бувало.

Нагадаємо, що з 2022 року Мінсоцполітики планує реалізувати запланований відомством перший етап підвищення пенсій: середня зросте до 4533 гривень на 1 грудня 2022 року.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що українці тільки почали отримувати 1000 грн за вакцинацію, а книжкові сайти вже "лягли".

Також ми писали, що у Харкові знову з'явиться покійний колишній мер Геннадій Кернес.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом