Пентагон занижував кількість жертв серед цивільних при авіаударах США – NYТ
Пентагон занижував кількість жертв серед цивільних при авіаударах США – NYТ

Пентагон занижував кількість жертв серед цивільних при авіаударах США – NYТ

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Американські військові перед нанесенням авіаударів по Іраку, Сирії та Афганістані часто невірно оцінювали обстановку. Кількість жертв серед мирного населення була значно більшою, ніж та, яку в офіційних даних вказував Пентагон. Про це УНН повідомляє з посиланням на New York Times.

Цитата

"Розслідування, засноване на більш ніж 1300 документах з прихованого архіву Пентагону, показує, що з 2014 року американська повітряна війна страждає через глибоко недосконалі розвіддані, поспішні і неточні прицілювання і загибель тисяч мирних жителів, багато з яких-діти", - говориться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що кількість смертей серед цивільного населення значно занижена.

За підрахунками військових, 1417 мирних жителів загинули в результаті авіаударів при боротьбі з угрупованням ІДІЛ в Іраку і Сирії. З 2018 року в Афганістані в результаті повітряних операцій США загинуло не менше 188 мирних жителів.

Але The Times виявила, що кількість загиблих серед цивільного населення була значно вищою.

Повідомляється, що всього 12% подібних випадків були розслідувані, причому, значна частина розглядів була припинена через неповні або невірні свідчення.

Доповнення

Військово-повітряні сили США завдали кілька авіаударів по пункту прикордонного контролю на сході Сирії, використовуваним проіранським ополченням.

Теги по теме
США Жертвы Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом