Суд по MH17: захист визнав, що російські військові з курської бригади були на Донбасі
Суд по MH17: захист визнав, що російські військові з курської бригади були на Донбасі

Суд по MH17: захист визнав, що російські військові з курської бригади були на Донбасі

Адвокати обвинуваченого у катастрофі MH17 вимагали долучити до справи покази свідка з російської зенітно-ракетної бригади, фактично захист визнав, що військові з Курська перебували на Донбасі. Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на Nu.nl.

"Мовиться про бойовиків з 53 зенітно-ракетної бригади російських збройних сил. Згаданий свідок перебував на Донбасі у липні 2014 року", – йдеться в повідомленні.

За попереднім графіком судові засідання мають відбутися 20, 21 та 22 грудня.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року пасажирський літак "Боїнг 777" Малайзійських авіаліній рейсу МН17 прямував з Амстердама до Малайзіського Куала-Лумпура. Однак його політ закінчився в небі над українським сходом. Загинули всі 298 людей, які були на облавку, серед них – 80 дітей. Літак упав поблизу Тореза, що на Донеччині.

Створення міжнародного трибуналу з питання катастрофи – заблокувала в Радбезі ООН Росія.  Слідство встановило: ракетна установка "Бук", з якої збили літак, належала 53-й зенітній бригаді Збройних сил Росії.Ракетний комплекс на схід України привезли з Курська в ніч проти 17 липня, а після катастрофи повернули назад. Прокуратура показала супутникові знімки, які підтверджують: ракету запустили з тієї території Донецької області, яку контролювали окупаційні війська.

Перехоплені телефонні переговори 4-х обвинувачених свідчать: вони організовували транспортування "Бука", координували свої дії з Кремлем та спершу вірили, що збили український літак.

Серед головних підозрюваних троє кадрових російських військових – колишній "міністр оборони" так званої "ДНР" Ігор Гіркін-Стрєлков. І його підлеглі – так званий заступник міністра Сергій Дубинський та його підлеглий Олег Пулатов. І один українець – виконавець наказів Пулатова Леонід Харченко.

Жоден із них не тиснув на пускову кнопку Бука – але зробили це за їхнім наказом. Раніше під час одного із засідань суду вперше прозвучало й те, що накази направити зенітно-ракетний комплекс "Бук" на окуповану територію віддавали саме з Кремля. 

Теги по теме
расследование Нидерланды авиакатастрофа MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом