Чорний сніг на Прикарпатті. Представник Держпродспоживслужби прокоментував ситуацію
Чорний сніг на Прикарпатті. Представник Держпродспоживслужби прокоментував ситуацію

Чорний сніг на Прикарпатті. Представник Держпродспоживслужби прокоментував ситуацію

Народний депутат Фріс повідомив, що згідно наявних у нього аналізів снігу у Галичі було виявлено перевищення ртуті і сажі в рази, але не продемонстрував копій лабораторних досліджень
фото: Facebook Володимира Теслюка

Чиновник спростував слова нардепа Фріса про результати аналізів чорного снігу на Івано-Франківщині

В Держпродспоживслужбі спростували слова нардепа Ігоря Фріса про результати аналізів чорного снігу на Івано-Франківщині. Там зазначили, що проведені аналізи свідчать, що загрози для людей немає.

Про це у коментарі Суспільному розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Віталій Фіглевський.

«У центрі Галича та біля ветлікарні сніг був візуально чорний, сірий, і це бачимо на фізико-хімічних дослідженнях. При нормі 20°C колір та вміст забруднення становив від 25°C до 30°C. На площі майдану Різдва фахівці виявили незначне перевищення вмісту ртуті. Але сніг перетворюється у воду, а вона проходить очищення, фільтрацію, тому загрози для життя людей немає», – розповів Віталій Фіглевський.

З його слів, в управлінні з’ясовують причину виникнення чорного та сірого снігу у Галичі. Лабораторне дослідження працівники Держпродспоживслужби надіслали у Галицьку міську раду та Держекоінспекцію.

Нагадаємо, 16 грудня у Галичі та навколишніх селах, що на Івано-Франківщині, випав чорний сніг. Народний депутат Ігор Фріс повідомив, що згідно наявних у нього аналізів снігу у Галичі було виявлено перевищення ртуті і сажі в рази але, втім, не продемонстрував копій лабораторних досліджень.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны