19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Володимир Зеленський заговорив про петицію про скасування карантину та вакцинації
Володимир Зеленський заговорив про петицію про скасування карантину та вакцинації

Володимир Зеленський заговорив про петицію про скасування карантину та вакцинації

Президент України Володимир Зеленський відреагував на петицію, що набрала достатню кількість голосів, про скасування "добровільно-примусових" щеплень, зазначивши, що ті заходи, які вжила влада, є відповідними чинним нормам законодавства.

Текст його відповіді розміщено на сайті Офісу президента.

Про які петиції йдеться?

Відразу у двох поданих ще у вересні петицій, в яких висунуто вимогу скасувати обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для жителів України, зараз налічується достатньо голосів для розгляду президентом.

Петиція про відміну обов'язкової вакцинації набрала достатньо голосів

Позиція автора однієї з них, Юрія Ахрамейка, передбачає повне скасування карантину, "безглуздого масочного режиму" і вакцинації від "фейкового захворювання", яку для деяких професій вже, мовляв, перевели "з добровільної в примусову". Він висунув пропозицію зробити вакцинацію добровільною і платною, а також зупинити ведення статистики коронавірусу і прибрати тему цієї хвороби з новин.

Відповідь Зеленського на петицію

За словами Зеленського, Конституція визначає людину, її життя і стан здоров'я вищими соціальними цінностями і у кожного громадянина є право на охорону здоров'я, а також, згідно з її нормами, держава зобов'язана забезпечити населенню належний рівень санітарно-епідемічного благополуччя.

Скріншот фрагмента відповіді Зеленського на петицію

У своїй відповіді глава держави також нагадав про основи законодавства України з охорони здоров'я, згідно з якими громадяни зобов'язуються не тільки дбати про власне здоров'я і здоров'я дітей, але і не завдавати шкоди стану здоров'я інших громадян, а також в тих випадках, які передбачені на законодавчому рівні, проводити профілактичні медогляди і вакцинуватися.

Крім того передбачено, що окремі особливо небезпечні інфекційних хвороби припускають проведення обов'язкових медичних оглядів, профілактичних щеплень, лікувальних і карантинних заходів у тому порядку, який встановлений відповідно до законів України. Працівникам окремих професій, виробництв і організацій, в ході діяльності яких може відбутися зараження або поширення ними інфекційних захворювань, необхідні обов'язкові профілактичні щеплення.

Крім цього, закон "Про захист населення від інфекційних хвороб" встановлює, що при загрозі виникнення особливо небезпечного інфекційного захворювання або поширення небезпечної інфекційної хвороби на відповідній території і об'єкті можуть проводити обов'язкові профілактичні щеплення проти неї.

Нагадаємо, що Україна закупить у Pfizer інноваційні ліки, щоб лікувати хворих COVID-19.

Також раніше повідомлялося, коли почнуть робити третє щеплення від COVID-19.

Щоб не пропустити найцікавіші новини читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны