Справа збиття MH17: прокурор просить довічного для чотирьох обвинувачених
Справа збиття MH17: прокурор просить довічного для чотирьох обвинувачених

Справа збиття MH17: прокурор просить довічного для чотирьох обвинувачених

Довічне тюремне ув'язнення попросила прокуратура Нідерландів для чотирьох обвинувачених у збитті літака рейсу MH17. Про це було заявлено 22 грудня. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Ми вважаємо Гіркіна, Дубинського, Пулатова та Харченка винними у знищенні літака рейсу МН17 та вбивстві 298 людей. Вони заслуговують на тривале покарання", – сказав під час свого виступу нідерландський прокурор Тейс Бергер.

"Війна і те, що вони (обвинувачені – ред.), ймовірно, хотіли збити військовий літак не є пом'якшувальними обставинами. Вони організували транспортування та розміщення "Бука". Вони створили загрозу цивільній авіації", – зазначив прокурор.

Він сказав, що обвинувачені вчинили руйнівний та спланований акт насильства.

"Для нього найбільше підходить стаття про знищення повітряного судна, яка передбачає довічне ув'язнення і не робить різниці між цивільними та військовими літаками", – сказав він. 

Нагадаємо, що розглядати справу про збиття "Боїнга" в суді розпочали в червні 2021 року. Сама трагедія сталася ще в липні 2014-го. Літак рейсу MH17 "Малазійських авіаліній" над окупованою Донеччиною збили російські найманці з російської установки "БУК". Загинули всі 298 людей, які були на облавку.

Теги по теме
Россия Суд MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом