У Чернівцях в торговельно-розважальному центрі донори здавали кров під музику
У Чернівцях в торговельно-розважальному центрі донори здавали кров під музику

У Чернівцях в торговельно-розважальному центрі донори здавали кров під музику

Сьогодні, 22 грудня 2021 року, в Чернівцях в торговельно-розважальному центрі DEPOt відбулася акція "Мистецтво донорства".

- Якщо спочатку ми починали з того, що це було індивідуальне донорство, надалі пропагували корпоративне донорство, то наразі ми хочемо показати, що робити добру справу можна і повсякденно, прийшовши у такий великий торговельний центр, будучи готовим завчасно, і здати кров, і врятувати життя 3 людям, - розповіла заступниця начальника управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Євгенія Блажевська.

Як зазначають організатори, даний проєкт має назву "Мистецтво донорства" та полягає в тому, що здавати кров і рятувати життя - це мистецтво, так само, як грати музику чи писати картини.

- Ми перший раз ризикнули вийти з Центру крові у торговельно-розважальний центр, коли у всьому світі це є нормою. Нам важко, це перший раз. Ми намагаємося робити все достойно, - розповіла директорка Чернівецького обласного центру крові Анжеліка Каланча.

Крім того, тут проходить виставка "Донорство - це про життя". До Міжнародного для донора у червні проводився конкурс і зі всього світу прислали роботи на цей конкурс, і ось кращі з них представлені у торговельно-розважальному центрі.

- Ми це проводимо для того, щоб більше дізнатися про донорство, щоб люди не боялися. У нас асоціювали його з медичними закладами. Ми показуємо, що це можна зробити гарно, у супроводі гарної класичної музики, в передноворічний настрій, - додала Анжеліка Каланча.

Фото та відео Артема КОЗМЕНКА

Источник материала
Поделиться сюжетом