"30 років присутності": Вийшла книга про сучасне мистецтво України
"30 років присутності": Вийшла книга про сучасне мистецтво України

"30 років присутності": Вийшла книга про сучасне мистецтво України

Платформа Abramovych.Art та видавництво Art Huss презентують нову книгу про сучасне мистецтво України — подарункове арт-видання "30 років присутності".

Понад 200 сторінок ювілейного трьохтомного видання "30 років присутності" присвячено строкатій картині українського мистецтва сьогодення.

"Всі митці, про яких йде мова у книзі, формують собою кілька поколінь художників та художниць. Кожна постать, представлена у книзі, — непересічна особистість з унікальним внутрішнім світом, власною філософією", — говориться у прес-релізі видання.

Книга належить до серії "Сучасні українські художники" (теперішньому виданню передували "20" і "25 років присутності"). Цього разу для видання обрано формат, в якому митці представлені одним проєктом чи окремою роботою. До арт-буку увійшли роботи, що вже мають провенанс і музейний статус, а також роботи щойно створені, де відбиваються варті особливої уваги результати експериментів, пошуків і відкриттів.

Зображення арт-об’єктів доповнено їхнім компетентним аналізом — текстами Катерини Цигикало, Тетяни Кочубінської, Роксани Рублевської, Вікторії Кулікової, Наталії Маценко, Катерини Рай, Галини Скляренко.

"При створенні книги головним завданням було якомога вичерпніше, правдиво і змістовно розповісти якнайширшій аудиторії про покоління творців-ровесників нашої нинішньої незалежної держави, — зазначає керівник проєкту, арт-менеджер Ігор Абрамович. — Не менш важливо, що це видання не є рейтинговим, це певний зріз у широкому спектрі мистецтва сучасної України. Саме у цей спосіб можна разом із досягненнями попередніх проєктів з особливою наочністю відстежити на матеріалі нової добірки провідні тенденції, емоційну та естетичну складову творчості митців, логічний розвиток культурних процесів".

Видання можна придбати на сайті видавництва Art Huss.

Читайте також:

"Фотографія — це дуже складно": Поради від Анрі Картьє-Брессона та що про це думають сучасні фотографи.

Как прошла церемония награждения победителя премии Artists Prize.

Источник материала
Поделиться сюжетом