У ЦВК повідомили, коли можуть відбутися перші місцеві вибори на Донбасі
У ЦВК повідомили, коли можуть відбутися перші місцеві вибори на Донбасі

У ЦВК повідомили, коли можуть відбутися перші місцеві вибори на Донбасі

Центральна виборча комісія направила запити до військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей щодо можливості організації підготовки та проведення місцевих виборів, повідомляється на сайті ЦВК.

Зазначається, що вибори заплановано на 27 березня 2022 року. Мовиться про окремі територіальні громади, де голосування відбудеться вперше.

"Відповідно на окремих територіях цих областей існує загроза безпеці виборців, інших суб'єктів і учасників виборчого процесу, а також належному забезпеченню організації підготовки та проведення виборів із дотриманням вимог Кодексу", – наголосили у ЦВК.

У Комісії додали, що в такій ситуації рішення про можливість чи неможливість проведення виборів вони можуть ухвалити на підставі відповідних висновків обласних військово-цивільних адміністрацій. Таке було напередодні місцевих виборів у жовтні 2020 року та березні 2021 року.

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді заявляли, що вибори на деокупованих територіях відбудуться в разі відсутності російського втручання. В урядовому законопроєкті "Про засади державної політики перехідного періоду" Кабінет Міністрів прописує умови, за яких відбуватиметься волевиявлення на звільнених від окупантів територіях. Зокрема, урядовці зазначають, що нині в цих регіонах жодних виборів не може бути. А після виведення російських військ – місцеві обиратимуть владу за стандартами Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Ради Європи.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Теги по теме
Донбасс местные выборы ЦИК
Источник материала
Поделиться сюжетом