У ЧНУ відбувся воркшоп щодо нічного освітлення Резиденції
У ЧНУ відбувся воркшоп щодо нічного освітлення Резиденції

У ЧНУ відбувся воркшоп щодо нічного освітлення Резиденції

У центральному корпусі ЧНУ відбувся воркшоп, присвячений питанням нічного освітлення архітектурного ансамблю Резиденції митрополитів Буковини і Далмації – об`єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – нині корпусів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Спочатку головний світловий дизайнер і засновник компанії «Expolight» Микола Каблука (м. Дніпро) презентував доповідь «Світло як ключовий інструмент донесення сенсів. Архітектурно-світловий дизайн як невід'ємна частина сучасного сіті-брендингу» для викладачів та студентів факультету архітектури, будівництва та декоративно-прикладного мистецтва, а також членів ректорату університету. Опісля для учасників воркшопу була організована екскурсія по території Резиденції митрополитів Буковини і Далмації.

Під час заходу студенти та викладачі мали нагоду ознайомитися з проектами компанії «Expolight», їхніми основними методами та підходами до роботи.

Робота воркшопу передбачала, що протягом дня три команди студентів на чолі з практикуючими архітекторами Чернівців та дизайнерами компанії «Expolight» розробляли своє бачення концепції освітлення Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Результати воркшопу були представлені у Червоній залі. Концепції вражають своєю оригінальністю та творчим підходом, повідомляють на офіційному сайті навчального закладу.

Довідка

Воркшоп - навчальний захід (нарівні із семінарами, курсами, майстернями), на якому учасники отримують знання самостійно. Дослівний переклад терміну - «робоча майстерня». Основні відмінності воркшопа від заходів іншого типу - висока інтенсивність групової взаємодії, активність і самостійність учасників, актуальний досвід й особисте переживання.
Теги по теме
новости Черновцов
Источник материала
Поделиться сюжетом