В Ірак доставили тіла 16 курдських мігрантів
В Ірак доставили тіла 16 курдських мігрантів

В Ірак доставили тіла 16 курдських мігрантів

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Тіла 16 іракських курдських мігрантів, які потонули минулого місяця, намагаючись перетнути протоку Ла-Манш, були репатріовані в Північний Ірак. Про це пише УНН з посиланням на АР.

Деталі

Десятки родичів очікували в міжнародному аеропорту напівавтономного курдського регіону Ербіль, куди прибув літак з тілами.

Репатріації відбулися на тлі нової трагедії, в якій мігранти з Близького Сходу шукали нового життя в Європі.

Червоний Півмісяць Лівії заявив у неділю, що щонайменше 27 тіл мігрантів, які прямують до Європи, включаючи дитину та двох жінок, викинуло на берег на заході країни.

Доповнення

Катастрофа 24 листопада, в якійзагинули 27 мігрантів,була описана як найгірша в історії, коли мігранти намагалися перетнути небезпечний шлях до Великої Британії з Франції. Човен перекинувся біля берегів Північної Франції, що спричинило політичну кризу.Велика Британія та Франція звинуватили одна одну у тому, що вони недостатньо робили для того, щоб утримати людей від перетину Ла-Маншу.

Непропорційно велика кількість мігрантів з Близького Сходу, які останнім часом намагаються дістатися до Європи, були вихідцями з курдського регіону Іраку. Незважаючи на те, що північний Ірак є більш процвітаючим, ніж решта враженої конфліктом країни, зростання безробіття та розчарування через корупцію змушують багатьох задуматися про ризикований шлях.

Теги по теме
Ирак
Источник материала
Поделиться сюжетом