19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Топ-9 українських фільмів, які відзначили на міжнародних кінофестивалях
Топ-9 українських фільмів, які відзначили на міжнародних кінофестивалях

Топ-9 українських фільмів, які відзначили на міжнародних кінофестивалях

В останні роки в Україні активно розвивається кіноіндустрія. Вітчизняні стрічки підкорюють серця не тільки наших громадян, а й глядачів у всьому світі, і навіть завойовують нагороди на міжнародних кінофестивалях, зокрема і класу А.

Про це пише НВ.

Пропонуємо вам дев'ять українських фільмів, знятих за останні вісім років, які отримали міжнародні нагороди.

Топ-9 фільмів

Стоп-земля, 2021

Картина розповідає про важкий період дорослішання підлітків і становлення себе. Фільм названий на честь гри, суть якої в тому, що ведучий із зав'язаними очима на дотик намагається зловити і впізнати інших гравців. Під час гри легко набити синці, як і в житті.

Прем'єра фільму запланована на 20 січня наступного року. "Стоп-земля" отримала нагороду "Кришталевий ведмідь" Берлінського кінофестивалю як найкращий повнометражний фільм від Юнацького журі конкурсної програми.

Бабин Яр. Контекст, 2021

Фільм знятий в ко-продукції з Нідерландами. Він розповідає про Голокост і наступне десятиліття. Для картини використовували архівні кадри.

На Каннському кінофестивалі цього року "Бабин Яр. Контекст" був визнаний найкращим документальним фільмом.

Погані дороги, 2020

У центрі сюжету фільму - п'ять новел, історії яких розгортаються на тлі російсько-української війни на Донбасі. Під час Тижня критики на Венеціанському міжнародному кінофестивалі картина отримала нагороду як найкращий новаторський фільм.

Із зав'язаними очима, 2020

Сюжет розгортається в сучасній Україні після закінчення війни. Спортсменка Юлія, яка втратила свого нареченого на війні, починає нові стосунки. Все для того, щоб позбавиться від нав'язаного їй суспільством клейма нареченої загиблого героя.

На Варшавському кінофестивалі "Із зав'язаними очима" назвали найкращою картиною конкурсу перших і других фільмів.

Мої думки тихі, 2019

Фільм про молодого звукорежисера Вадима, який зазнав фіаско і на роботі, і в особистому житті. Але тепер доля дарує йому другий шанс.

На кінофестивалі в Карлових Варах дебютну картину Антоніо Лукіча нагородили спеціальною нагородою в секції На Схід від Заходу.

Любов, 2019

Анімаційний фільм, що складається з декількох серій. Вони між собою сюжетом не пов'язані, але мають загальну тематику – стосунки між людьми. На Талліннському кінофестивалі Темні ночі картина виграла головний приз.

Атлантида, 2019

Сюжет картини будується навколо антиутопічного майбутнього, коли Україна поверне собі Донбас, але він буде абсолютно зруйнований. Картина була визнана кращою в секції Горизонти Венеціанського кінофестивалю, а також отримала спеціальний приз на міжнародному кінофестивалі в Токіо.  

Донбас, 2018

В основі фільму 30 історій, складених з аматорських відеороликів, знятих на окупованих територіях. Вони показують життя на Донбасі.

Картина отримала нагороду за кращу режисуру на Канському кінофестивалі в програмі Особливий погляд.

Плем'я, 2014

Головний герой картини потрапляє школу-інтернат для підлітків з порушеннями слуху. Там він зіткнеться зі злочинним світом і навіть дізнається, що таке любов. У фільмі знімалися актори з проблемами слуху.

"Плем'я" отримало відразу чотири нагороди на Каннському кінофестивалі і завоював приз глядацьких симпатій на фестивалі в Сан-Себастьяні.

Нагадаємо, що оголошено шорт-лист "Оскара-2022" в номінації "Кращий міжнародний фільм".

Читайте також топ-10 фільмів і серіалів в Україні від Netflix.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом